Nová hvězda Oktagonu Keita: Vztah se sexy modelkou i pořádně temná minulost!

Říká si „Černý panter“ a na tuzemskou MMA scénu vletěl jako uragán! Na turnaji Oktagon 29 belgický ranař Losene Keita (23) šokoval všechny fanoušky v aréně, když přejel favorizovaného Slováka Karola Ryšavého, který padl po salvě rychlých úderů už v prvním kole. Nyní má Keita šanci stát se prozatímním šampionem lehké váhy. V sobotu se v pražské O2 aréně postaví talentovanému Ronymu Paradeiserovi a půjde o jeden z hlavních taháků večera. Těsně před zápasem se bojovník Expresu svěřil se svou temnou minulostí. Kromě rozchodu s krásnou modelkou přiznal také bitky na ulicích a pobyt za mřížemi!

Rodák z Guineje a nová hvězda Oktagonu Losene Keita se jako malý kluk nadchl pro fotbal. Měl ale velké problémy s disciplínou. Později si vzal si k srdci rady svých kamarádů a začal se věnovat bojovým sportům. Rval se nejenom v gymech, ale také na ulicích a brzy se kvůli tomu hned několikrát dostal do křížku se zákonem.

„Asi víte, že má minulost není něco, na co bych byl pyšný. Měl jsem spoustu problémů s policií, byl jsem ve vězení,“ přiznal se Expresu bijec Oktagonu Keita.

V březnu roku 2016 se Keita podle belgických médií spolu s dalšími sígry vloupali do domu padesátiletého muže. Gang byl vyzbrojen sekerou, nožem a pistolí na slepé náboje. 

Podle soudce byl mozkem celé operace právě Keita. Přepadený muž skončil se třemi zlomenými žebry a bodnými ranami. To všechno kvůli konopí, nepříliš velké hotovosti, hodinkám, telefonu a herní konzoli Xbox.

Losene Keita

Keita uznal vinu, omluvil se postiženému a byl připraven jít do kriminálu. 

Hrozilo mu až 15 let natvrdo! Soudce byl ale shovívavý a zápasník nakonec vyfasoval pouze 275 hodin prospěšných prací. Jeho kumpáni dostali ještě mírnější tresty.

Sekat dobrotu Keita dlouho nevydržel. Brzy se do potíží dostal znovu. Tentokrát se zapletl do pouliční rvačky, za niž už vyfasoval pět měsíců. 

Keita se k soudu ale nedostavil a vyhnul se i nástupu k vykonání trestu. Dlouho mu to procházelo. Předloni v létě ho však policie při běžné kontrole identifikovala a zatkla.

Místo pěti měsíců si ale Keita nakonec odseděl pouze týden. Důvodem byl fakt, že uznal svou vinu a soud se nad ním takto slitoval.

Největším trestem pro Keitu byl rozchod s belgickou miss roku 2021 Kedist Deltour. Média si na zatčení jejího přítele samozřejmě smlsla a Losene si vyžral své hříchy z mládí až do dna.

„O rozchodu se nechci moc bavit, tohle jsou věci, které si chci nechat pro sebe,“ culí se dnes Keita, který nepochybuje o tom, že se stane šampionem.

Kedist Deltour

Respektuji Buchingera, mým oblíbencem v Oktagonu je ale někdo jiný

Dosud neporažený borec se plánuje brzy utkat také se slovenskou legendou Ivanem Buchingerem, prvním double champem v historii Oktagonu.

„Ivana Buchingera respektuji, vím, že je to výborný grappler a zápasník celkově. Ale já jsem také velmi dobrý grappler a vím, že ho dokážu porazit. To je ten důvod, proč ho chci. On má výbornou kariéru a vítězství nad ním bych si skutečně vážil,“ řekl Expresu Keita, který má tuzemskou MMA scénu skutečně skvěle zmapovanou.

Třiadvacetiletý ranař se nezajímá pouze o nadcházející soupeře nebo legendy, jako je Buchinger či Vémola. 

Když jsme se Keity zeptali, který český nebo slovenský zápasník na něj udělal největší dojem, „Černý panter“ vytáhl poněkud překvapivé jméno v podobě Jana Širokého, současné osmičky žebříčku lehké váhy.

„Jan Široký je můj oblíbený zápasník z Oktagonu. Fascinuje mě na něm, že pokaždé když zápasí, lidé mu nevěří, ale předvede skvělý výkon. Posledně měl velmi talentovaného soupeře (Marka Bartla, pozn. red.) a vyhrál. Líbí se mi jeho mentalita,“ svěřil se nám Keita.

Losene Keita se představí českým fanouškům bojových sportů již tuto sobotu na turnaji Oktagon 31 v O2 aréně. Jeho zápas s Ronym Paradeiserem o pás pro prozatímního krále lehké váhy bude jedním z hlavních taháků večera.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:28 sobota 25. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 15
  • 9
  • 5
  • 5
  • 4