Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    MMA zápasník Silva: Chtěl jsem se zabít, teď umlátím Vémolu ve druhém kole

    Leandro Silva chce boj s Vémolou a slibuje ukončení ve druhém kole! | foto: Instagram

    Brazilec Leandro Silva, který si říká Buscape či Apollo, se českým fanouškům bojových sportů představil na loňském turnaji Oktagon 15, kde předvedl skvělý výkon a porazil polského ranaře Roberta Bryczeka. Od té doby se i kvůli koronavirové pandemii v organizaci Oktagon MMA neukázal. Chuť zápasit má ale Silva tak velkou, že před časem skrz Instagram vyzval nejznámějšího českého zápasníka Karlose Vémolu. Je mu zcela jedno, že bijec z Olomouce je úplně jiná váhová kategorie. „Váha není vše, věřím, že ho porazím technickým knokautem ve druhém kole,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz Leandro Silva, který se s námi podělil také o svůj velmi zajímavý příběh.

    Brazilský MMA zápasník Leandro Silva alias Apollo zápasí nejčastěji v kategorii lightweight (do 70 kg) či welterweight (do 77 kg). Všechny tak hodně překvapilo, že před pár dny oficiálně vyzval k zápasu výrazně těžšího Karlose Vémolu

    Pokud k duelu dojde, měl by se odehrát ve váhové kategorii do 84 kilogramů. 

    „Nezáleží na tom, že jsem o něco lehčí než on. Mám velké schopnosti a zápasové IQ a věřím, že vyhraji. Vidím to tak, že Karlose ukončím ve druhém nebo ve třetím kole na t. k. o. (technický knokaut, pozn. red.),“ říká sebevědomě Leandro Silva.

    Expresu tento sympatický ranař, který se do jisté míry inspiruje filmovým boxerem Apollem Creedem z kultovního snímku Rocky, vysvětlil, proč vlastně o zápas s Vémolou tolik stojí.

    „Chci s Karlosem zápasit, protože věřím ve vítězství a vím, jak moc je on v Česku populární,“ říká Brazilec, který podle svých slov před časem prošel velkou vnitřní změnou, díky níž je dnes mnohem lepším bojovníkem než před lety.

    Leandro Silva

    Všude byly krysy, chtěl jsem se zabít!

    Leandro Silva stejně jako Karlos Vémola před lety bojoval v zámořské prestižní organizaci UFC. Než se ale stal profesionálním zápasníkem, zkoušel se prosadit jako fotbalista, žil v chudobě a každý jeho den byl bojem o holý život.

    „Můj životní příběh je opravdu šílený. Málem jsem se stal profesionálním fotbalistou, vyrůstal jsem ve favele (chudinská čtvrť v Rio de Janeiru, pozn. red.), kde lidé kolem mě buď umírali, brali drogy, nebo hráli fotbal. Já jsem si zvolil tu třetí možnost, ale i tak jsem viděl hodně zlých věcí v mém dětství i dospívání,“ svěřil se nám brazilský bijec.

    „Viděl jsem na vlastní oči, jak mou mámu zbilo několik chlapů. Nikdy jsem nepoznal svého otce. Žil jsem v sirotčinci, pak jsem se mačkal s matkou a třemi bratry v jednom pokoji. Všude kolem byla spousta krys, bylo to šílené,“ vzpomíná Silva.

    Leandro Silva bojoval ve slavné UFC.

    Těžké dětství Silvu nakoplo k velké životní změně.

    „Uvědomil jsem si spoustu věcí. Když mi bylo osmnáct, skončil jsem s fotbalem, protože jsem si tím nedokázal vydělávat peníze. Často jsem přemýšlel o sebevraždě, byl jsem na tom opravdu špatně. Vše se ale změnilo, když jsem ve dvaceti letech začal chodit na tréninky brazilského jiu-jitsu. Kompletně se mi změnil život i má mysl. Pracoval jsem pak jako vyhazovač, každý den jsem měl dvanáctihodinové směny, i tak jsem ale denně stihl dva tréninky, často jsem vůbec nespal,“ šokuje svým drsným příběhem Vémolův vyzyvatel.

    „Zažil jsem toho opravdu hodně a teď bych se měl bát Vémoly? To vůbec nehrozí! Pro mě je zápasení možnost si vydělat velké peníze, jsem skvělý bojovník, jeden z nejlepších v mé váhové kategorii a zasloužím si dostávat za to, co umím, dobře zaplaceno. Moje skutečná kariéra začíná právě teď,“ hlásí Silva, který trénuje ve slavném ATT (American Top Team) s největšími osobnostmi MMA.

    Chci být boháč a pomoci své matce

    Silva se Expresu svěřil také s tím, že jeho velkou motivací je jeho matka, které by rád finančně pomohl. 

    „Mám před sebou zhruba sedm let na té nejvyšší úrovni. Začal jsem pozdě, potřebuji tedy teď za těch sedm let vydělat co nejvíce peněz a poté si plánuji rozjet vlastní byznys. Chci být boháč,“ říká otevřeně Leandro Silva.

    Leandro Silva chce porazit Karlose Vémolu.

    Co se týče Karlose Vémoly, toho čeká 5. prosince zápas s jeho velkým rivalem Václavem Mikuláškem. Na sociální síti už ale Silvovi předem vzkázal, že jeho nabídku k zápasu přijímá a utká se s ním klidně ještě koncem roku 2020.

    Zdá se, že krvavé řežbě už nic nebrání.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 7. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      69
    • Haha
      46
    • Trapas
      33
    • Tvl
      31
    • Cože
      21
    • Sladký
      21