Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zneužili mě, ale musím si to pohlídat! Sparťan Krejčí se omluvil za podpis na dres Jude Slavie

    Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí (25), který byl zachycen, jak po vysoké výhře 5:0 nad Mladou Boleslaví podepisuje dres s číslem 88 a jmenovkou „Jude Slavie“, se vyjádřil ke kontroverzní fotce. „Tyhle věci si musím hlídat a distancuji se od jakýchkoliv rasistických názorů,“ tvrdí reprezentační obránce, kterého prý nikdy nenapadlo, že by ho mohli takto zneužít vlastní fanoušci.

    Podle kuloárních informací Ladislava Krejčího čekají poslední zápasy v rudém dresu. Po sezoně by měl zamířit do zahraničí, nejspíše do Španělska, kde se jeho služby dlouhodobě zajímá tamní Girona.

    Před tím, než Krejčí Spartě definitivně zamává, o sobě kapitán letenských dal vědět poněkud kontroverzním momentem. Po kanonádě Sparty v Mladé Boleslavi, která rozhodla o tom, že svěřenci kouče Priskeho získají druhý titul v řadě, byl Krejčí vyfocen, jak podepisuje dres jednomu z fanoušků.

    Trikot byl potištěn jmenovkou „Jude Slavie“ a číslem 88, které symbolizuje nacistický pozdrav Heil Hitler. Snímek se od víkendu šíří po sociálních sítích a na Krejčího se valí kritika ze všech stran.

    Redakce Expresu kontaktovala tiskového mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka. Ten se za Krejčího postavil a celou věc vysvětlil.

    „V žádném případě to není vyjádření Láďova světonázoru. Hráči rozdali cestou k autobusu desítky podpisů do památníčků, na dresy či na trička. Udělali také desítky fotek. To, že se k Láďovi mimo jiné dostal i tento dres a že ho podepsal, nevypovídá nic o něm jako o člověku,“ uvedl Kasík.

    Tento dres s kontroverzním potiskem měl podepsat sparťanský kapitán Ladislav Krejčí.

    Mluvčí Sparty pak prostřednictvím svého profilu na sociální síti X zveřejnil vyjádření Ladislava Krejčího.

    „Ladislav Krejčí nemá účet na X, proto mě požádal, abych jeho reakci zveřejnil, protože největší diskuse o podepsání dresu v Boleslavi se dějí právě tady. Nemám potřebu psát Láďovi jeho texty, takhle to spolu nastavené nemáme. Je to autentický text,“ napsal v úvodu Kasík.

    „Po venkovních zápasech se všichni snažíme co nejdéle trávit čas s fanoušky a věnovat jim chvilku času, aby se s námi mohli potkat, vyfotit, podepsat. Jsou to desítky, stovky lidí každý týden, celý rok v kuse. A vy chcete všem vyjít vstříc, aby se dostalo pokud možno na všechny. Nemusíme to dělat, ale chceme… a nikdy by mě nenapadlo, že by tohle někdo mohl zneužít proti nám,“ tvrdí Krejčí.

    „Tímto vším ale neobhajuji to, že jsem zodpovědný za to, co podepisuji, co dělám a jak se chovám. Tyhle věci si musím hlídat a distancuji se od jakýchkoliv rasistických názorů. Respekt rivalovi za těžkou bitvu o titul a přeji všem, ať se daří,“ dodal kapitán pražské Sparty, který s největší pravděpodobností bude reprezentovat české barvy na blížícím se Euru.

    Fotogalerie