Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kaňka na titulových oslavách Sparty: Vysmátý kápo Krejčí podepisuje dres s nacistickým heslem!

    Ladislav Krejčí podepisuje dres s kontroverzním potiskem.

    Ladislav Krejčí podepisuje dres s kontroverzním potiskem. | foto: Instagram

    Víkendovou demolicí 5:0 v Mladé Boleslavi si pražská Sparta zjistila obhajobu mistrovského titulu. Svěřenci kouče Briana Priskeho po závěrečném hvizdu slavili s fanoušky v útrobách stadionu, pak se autobusem přesunuli do Prahy, kde pokračovala v párty v oblíbeném baru Kozička. Více než sparťanský mejdan se ale na sociálních sítích řeší kontroverzní fotka, na které je zachycen kapitán mistrů Ladislav Krejčí (25), který jednomu z fanoušků podepisuje dres s jmenovkou „Jude Slavie“ a číslem 88.

    Snímek, na kterém vysmátý kápo sparťanských fotbalistů Ladislav Krejčí dává autogram na dres s jmenovkou „Jude Slavie“ a číslem 88, které symbolizuje nacistický pozdrav Heil Hitler, se šíří na sociálních sítích. Upozornil na ni například twitterový účet Sparta out of context.

    Snímek vznikl ve chvíli, kdy hráči Sparty po oslavách v kabině mladoboleslavského stadionu mířili do týmového autobus a cestou se fotili s fanoušky.

    „To bude teprve zábava, až se potkáme,“ píše na svém profilu k výše popisované fotce Aaron Günsberger, známý židovský restauratér z Prahy a významný člen pražské židovské komunity. „Na tom dresu je navíc podepsaný celý team,“ všiml si Günsberger.

    Incident se řeší už i mezi fotbalovými fanoušky. Někteří jsou toho názoru, že Krejčí udělal chybu, za kterou by se měl veřejně omluvit.

    „Ladislav Krejčí udělal hloupost. Ten dres samozřejmě neměl podepisovat a měl by se omluvit. Dělat z něj ale kvůli tomu nacistu a vytvářet z toho velkou kauzu asi taky není úplně nutný. Největší idiot je hlavně ten, kdo si takový dres nechá vyrobit a myslí si, že je to vtipný,“ píše jeden z fanoušků na sociálních sítích.

    Tento dres s kontroverzním potiskem měl podepsat sparťanský kapitán Ladislav Krejčí.

    Sparta se za svého kapitána, který je podle zákulisních informací na odchodu do zahraničí, rázně postavila.

    „Vůči pokřiku Jude Slavie se jako klub dlouhodobě vymezujeme a rozhodně si nepřejeme, aby se na tribunách ozýval,“ uvedl pro iDNES.cz Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

    „V Mladé Boleslavi se nicméně všichni hráči v rámci pozitivních emocí po zisku titulu zastavili u fanoušků a v rychlém sledu podepsali desítky dresů i dalších předmětů. To, že se k Láďovi mimo jiné dostal i tento dres a že ho podepsal, nevypovídá nic o něm jako o člověku nebo snad o jeho světonázoru,“ dodal Kasík.

    „Není to vyjádření Láďova světonázoru, hráči rozdali desítky podpisů na dresy, trička i do památníčků,“ řekl Expresu Ondřej Kasík.

    Pokřik „Jude Slavie“ byl nedávno označen za antisemitský Etickou komisí Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Sparta dokonce adresovala dopis svým fanouškům na oficiálním webu, kde se před pěti lety objevilo: „Tímto pokřikem dehonestujeme sami sebe, slavnou historii klubu a hodnoty ACS. Tento pokřik neškodí Slavii, ani jejím fanouškům. Nevypovídá nic o klubu z Vršovic. Vypovídá o nás.“

    Fotogalerie