Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kdo vyrobil problematický dres, který podepsal sparťan Krejčí? Fanshop má zakázaná slova

    Ladislav Krejčí podepsal kontroverzní dres.

    Ladislav Krejčí podepsal kontroverzní dres. | foto: Koláž Expresu

    Velkým tématem mistrovských oslav fotbalistů pražské Sparty je kontroverzní moment, kdy kapitán Ladislav Krejčí (25) jednomu z fanoušků podepsal dres s číslem 88 a jménem „Jude Slavie“. Lidé na sociálních sítích diskutují, kde byl asi trikot potištěn. Klubový mluvčí redakci Expresu sdělil, že s největší pravděpodobností tento potisk nevznikl v oficiálním fanshopu. „Existují mechanické procesy a jméno Jude Slavie by bezpochyby neprošlo,“ tvrdí Ondřej Kasík, který nám celou problematiku vysvětlil.

    Fotbalisté pražské Sparty o víkendu zdemolovali Mladou Boleslav na jejich stadionu 5:0 a svěřenci kouče Briana Priskeho tak s předstihem slaví druhý titul v řadě.

    Jednou z nejvýraznějších tváří mistrovských oslav byl opět kapitán Ladislav Krejčí, který podle kuloárních informací má namířeno do zahraničí. Velký zájem je o jeho služby zejména ve Španělsku, zalíbil se představitelům tamní Girony.

    Mnohem více, než výkony Ladislava Krejčího, se řeší jeho kontroverzní moment po zápase s Boleslaví. Lídr Sparty byl totiž zachycen, jak s úsměvem na tváři podepisuje fanouškovi dres s jmenovkou „Jude Slavie“ a číslem 88, které symbolizuje nacistický pozdrav Heil Hitler. Snímek se šíří po sociálních sítích a Krejčí schytává kritiku ze všech stran.

    „To bude teprve zábava, až se potkáme,“ píše na svém profilu k výše popisované fotce Aaron Günsberger, známý židovský restauratér z Prahy a významný člen pražské židovské komunity. „Na tom dresu je navíc podepsaný celý team,“ všiml si Günsberger.

    Redakce Expresu kontaktovala tiskového mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka. Ten se za Krejčího postavil a celou věc vysvětlil.

    „V žádném případě to není vyjádření Láďova světonázoru. Hráči rozdali cestou k autobusu desítky podpisů do památníčků, na dresy či na trička. Udělali také desítky fotek. To, že se k Láďovi mimo jiné dostal i tento dres a že ho podepsal, nevypovídá nic o něm jako o člověku,“ uvedl Kasík.

    Tento dres s kontroverzním potiskem měl podepsat sparťanský kapitán Ladislav Krejčí.

    Na sociálních sítích lidé spekulují, kde dres s kontroverzním potiskem asi vznikl, protože oficiální fanshop Sparty by jmenovku „Jude Slavie“ pravděpodobně neschválil, což Expresu naznačil i Kasík.

    „Lidé mají spoustu možností, jak si dneska potisknout dres. V oficiálním fanshopu se to dělá online. Existuje zde mechanický proces zakázaných slov. Napíšete si jméno a číslo, které chcete,“ popisuje Kasík.

    „Určitě není zakázané číslo 88, které nosí v hokejové reprezentaci David Pastrňák a u nás ho nosil například Bogdan Vatajelu. Jméno Jude Slavie ale je bezpochyby blokováno. Potisk zajišťuje externí firma, ale nezříkáme se zodpovědnosti,“ dodal mluvčí.

    Fotogalerie