Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Očekávaný film Karlose Vémoly: Zvláštnosti kolem natáčení! Proč nedostal ani korunu?

    Do českých kin míří očekávaný snímek Karlos, který mapuje život populárního a kontroverzního MMA bijce Karlose Vémoly (38). Film, za nímž stojí režisér Michal Samir, vznikal dlouhých 15 let. Mapuje nejenom Karlosovu zápasnickou kariéru, ale také odhaluje jeho soukromí. Bojovník, který plánuje letos po vysněné odvetě s Atttilou Véghem pověsit rukavice na hřebík, se nedávno svěřil, že za film kvůli své „dobrohlouposti“ nedostane ani korunu!

    Fanoušci bojových sporů si ve svých diářích jistě zakroužkovali 25. ledna. Ten den jde totiž do českých kin film Karlos, který mapuje kariéru a život známého MMA zápasníka Karlose Vémoly.

    „Jako malý se pral na ulicích Olomouce, po škole odjel do Londýna, kde se živil jako vyhazovač, proslavil se jako zápasník, šel do vězení, znovu se proslavil, vyprodal O2 arenu a stal se celebritou,“ zní krátké shrnutí životního příběhu prvního Čecha, který do probojoval až do slavné organizace UFC.

    Režie dokumentu se chopil mladý filmař Michal Samir, který režíroval například seriál Iveta o české zpěvačce Ivetě Bartošové.

    „Karlos byl v UFC, ale nikoho to nezajímalo. Pamatuji si, jak jsem tu noc před naším prvním setkáním nakoukával jeho zápasy a byl jsem u vytržení. Tušil jsem, že je to fascinující prostředí a fascinující člověk. Že je to prostě něco, co se má zaznamenávat. A tak jsem ještě jako student začal kolem něj po škole pobíhat s foťákem a točit všechno, co dělal,“ vzpomínal v nedávném rozhovoru pro iDNES.cz Samir.

    „Tím, že Karla znám od dob, kdy jedl v Londýně kuře s ananasem, se ho nebojím. Můžu s ním mluvit o čemkoliv. Dokument byl dělaný tak, že ukazuje realitu, tak jak ji vidím. Ten film je jiný od klasických sportovních dokumentů. Diváci neuvidí oslavný chorál. Respekt v něm samozřejmě je, pak je tam ale také to, jaká je realita a jaké jsou stinné stránky jeho profesního a osobního života. Vpuštěn jsem byl všude. Pak jen samozřejmě vznikla diskuze, jak věci podat, aby se daly snést a obhájit. To je ale běžné u každého filmu,“ dodal filmař.

    Nedostanu ani korunu, dělají ze mě cvičenou opičku, stěžuje si Vémola

    Vémola v nedávném rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že se film začal točit už před patnácti lety. Tehdy ještě žil v Londýně. Bijec také přiznal, že za snímek nedostane ani korunu, což mnoho lidí jistě překvapilo.

    „Já netrhnu vůbec nic, bohužel, já prohloupím na podání ruky. Před 15 lety jsem se domluvil s Mikem v Londýně, že na to seženeme nějaké peníze. Já jsem mu řekl, že mu vyjdu maximálně vstříc, já něco takového někomu řeknu a pak to dodržím,“ řekl Vémola, který je toho názoru, že byl zneužit.

    „Bohužel se na to nabalilo spoustu lidí, kteří se snaží zneužívat moji dobrohloupost. Dělají si ze mě teďka cvičenou opičku, za ten film nedostanu nic, nedostanu ani korunu,“ dodal Terminátor, který prý ale snímek nenatáčel pro peníze, ale z toho důvodu, aby udělal radost fanouškům.

    Fotogalerie