Vítěz z Nagana Beránek: Letos máme na medaili! Proč válčíme s „Rusáky“?

Čeští hokejisté patřili dlouhé roky mezi světovou elitu. Několik let už ale sledujeme velký útlum. Poslední medaili na světovém šampionátu Češi získali v roce 2012. Mají letos svěřenci kouče Miloše Říhy šanci na cenný kov? Podle bývalého útočníka pražské Slavie Josefa Beránka (49), který se pyšní zlatou medailí z olympiády v Naganu, ano! Z jeho slov je navíc patrné, že šance nejsou vůbec malé.

V současné době sportovní manažer Litvínova Josef Beránek je z dosavadního představení Čechů na mistrovství světa nadšený. A nic na tom nemění ani poslední porážka 0:3 s ruskými hokejisty, kteří jsou odborníky označováni za největší favority turnaje.

„Švédové hrají jiný hokej než Rusáci. Tým ale ukázal bojovnost i kvalitu. Důležité zápasy teprve přijdou,“ řekl v rozhovoru pro DVTV Beránek.

Moderátor Martin Veselovský se lehce podivoval nad tím, že Beránek o ruských hokejistech mluvil jako o „Rusácích“. 

„Znamená to, že porážka s nimi je jiná?“ ptal se Veselovský.

„Je to zakořeněné, protože ta politická situace tady taková byla, ale myslím si, že nová generace vyrůstá už jinak. Spousta hráčů hraje v Rusku, není to jako dřív,“ odpověděl mu Beránek.

Josef Beránek je s hrou nároďáku spokojený.

Za dobrým vstupem do turnaje Beránek vidí zejména dobrou práci nového realizačního týmu. Jmenovitě chválil například manažera reprezentace a bývalého skvělého útočníka Petra Nedvěda.

„Začalo to, když byli nominovaní trenéři, seskupili se a dali si nějaké role. Je tam manažer Petr Nedvěd, který celoročně komunikoval s hráči. Nikdo neodmítl nominaci. Tohle mistrovství na mě tým působí, že se na to těšili a chtějí vítězit. Tým působí kompaktním dojmem. Po dlouhé době bychom měli hrát o medaili. Měli bychom být mezi posledními čtyřmi mančafty,“ věštil bývalý kapitán pražské Slavie.

Během minulého mistrovství světa Josef Beránek ale realizační tým kolem tehdejšího trenéra Josefa Jandače poměrně ostře kritizoval.

„V reprezentaci by měli být velice úspěšní lidé. Petr Nedvěd, ten má vše za sebou, tyhle velké akce, atmosféru, ví, o čem to je, a to je moc důležité,“ dodal Beránek, který pochválil i současného šéfa české lavičky Miloše Říhu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:50 neděle 22. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 15
  • 15
  • 12
  • 12
  • 11