Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Procházka pro Expres: Tréninky na lodi i hlazení murén! Partnerka se musí podřídit, jinak...

    Jiří Procházka promluvil o trénincích na palubě lodi i potápění v moři. | foto: Koláž Expresu

    Od lékařů dostal nedávno zelenou k návratu do plného tréninku. Nejlepší český MMA bijec Jiří Procházka (30) už pomalu, ale jistě vyhlíží comeback do klece. V rozhovoru pro Expres.cz promluvil o netradičních trénincích na palubě lodi i potápění v moři s kamarády. Rozpovídal se také o nové partnerce Kristýně a vysvětlil, co od ženy po svém boku nejvíce potřebuje. „Musí se podřídit mé cestě,“ svěřil se bývalý šampion UFC.

    Český MMA zápasník Jiří Procházka se nedávno na svém instagramovém profilu pochlubil sérií fotek z Egypta, kam vyrazil nejen za rekreací a odpočinkem. Dopoledne bijec trénoval přímo na palubě lodi, po zbytek dne se s partou kamarádů potápěl v moři a obdivoval murény!

    „Nemůžu říct, že bych byl vášnivý potápěč, ale oblíbil jsem si to. Člověk během toho tak nějak vypne a může se soustředit jen na ten mořský svět. Odmalička byl můj sen si to vyzkoušet. Snil jsem o tom, už když jsem jako malý kluk jezdil s rodiči k moři. Náhoda je, že můj soused vlastní potápěčskou firmu, tak jsme jeli společně. Vzal jsem trenéry i fyzioterapeuta. Už přichází chvíle, kdy začínám zaměstnávat svaly do plné síly. Rád bych se v tomto měsíci dostal do plného nasazení,“ řekl Expresu na úvod Procházka, který pak popsal, jak se mu na palubě trénovalo.

    „Nikdo přes palubu nepřepadl, vše bylo v pohodě. Sparingy jsem tam měl celkem kvalitní, měl jsem tam kamaráda, bylo to v lehčím rytmu, spíše režim nácviků a pohody. Dopoledne jsem si odjel svůj trénink a pak po zbytek dne bylo na programu potápění. Tři ponory velké a nádhera. Jsem strašně šťastný, že jsem vypadl z denní rutiny, která je taková monotónní,“ pochvaluje si zápasník, jehož pod hladinou moře nejvíce zaujaly murény.

    „Bylo tam toho habaděj, ale murény mě zaujaly nejvíce. Ty byly úplně úžasné. Párkrát jsem si je i hladil, nemohl jsem odolat. V noci, když to vidíte, to je tak úžasný predátor. Viděli jsme i delfíny, potápěli jsme se do velkých hloubek, byl to super týden,“ rozpovídal se Procházka, který od svého chirurga už dostal zelenou pro návrat k plnému tréninku.

    Provokace od Hilla neřeším, partnerka se musí podřídit mé cestě

    Nejlepší český MMA bijec, který se loni kvůli vážnému zranění vzdal titulu šampiona UFC, se vyjádřil i k případnému návratu do klece. Srpnový termín, o němž mluví současný král polotěžké váhy, Američan Jamahal Hill, je podle Procházky naprosto nereálný.

    „To je kravina, to si on vycucal z prstu. Byl to spíše jeho nátlak, je to blbost. S UFC organizátory a vedením jsme se domlouvali, že tohle datum nepřipadá v úvahu. Nechci být zpět a jen tak letět do klece, ale hodlám učinit posun ve svém bojovém stylu a všech technikách. Chci se vymakat, a ne jít prostě zápasit. Jeho (Hillova, pozn. red.) urážlivá slova, která prohlašuje, se mě vůbec nedotýkají. Jsem naprosto v klidu. Cítím sebejistotu, že když učiním ty správné kroky, zvítězím jasně a nekompromisně. Na tyhle provokace nehraji, dívám se skrz to. Těmito slovy si on sám jen zavařuje,“ vzkázal aktuálnímu šampionovi Procházka.

    Expresu se úspěšný zápasník také svěřil, jakou roli v jeho kariéře má nová partnerka Kristýna, s níž se Procházka ukázal veřejně poprvé začátkem roku na Plese jako Brno.

    Sportovci mají často své přítelkyně jako psychické opory, Procházka to má ale nastavené úplně jinak. Už dříve nám sdělil, že má „velmi specifické potřeby“, a nyní nám nastínil, jak to vlastně myslel.

    „Mám to spíše naopak. Jsem v tomhle samotář. Vše se musí podřídit cestě, a co se týče ženy, u té obzvlášť. Já si tu cestu vybral a teprve až teď začínám pomaličku chápat, že celé mé okolí se tomu musí podřídit. Pokud se to neohne vůči tomu, půjde to naopak a ohne to je. Ohne to celý náš vztah,“ vysvětlil Procházka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:00 pátek 15. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      28
    • Cože
      27
    • Haha
      25
    • Sladký
      24
    • Tvl
      24
    • Trapas
      23