Vymyli vám mozky! My vám ještě ukážeme, útočí Pljuščenko na hvězdu z Francie

Triumfovali v Pekingu, pětkrát ovládli světový šampionát, naposledy před pár dny v Montpellieru, kde se krasobruslaři Gabriella Papadakisová (26) a její partner Guillaume Cizeron (27) protančili až ke světovému rekordu. Není divu, že reprezentanti Francie leží Jevgeniji Pljuščenkovi (39) pořádně v žaludku. Nejenže trumfli Rusy, kteří se klání kvůli invazi na Ukrajině nezúčastnili, dovolili si dokonce říct, že bez nich byla na šampionátu mnohem lepší atmosféra.

„Že tu nejsou, je něčím výjimečné. Rusům teď ve světě nevěří, aktuálně nemají dobré renomé. Je to bez nich méně stresující,“ nechala se slyšet francouzská krasobruslařka s řeckými kořeny žijící ve Francii Gabriella Papadakisová, která se svým tanečním partnerem Guillaumem Cizeronem přepsala dějiny. Překonali vlastní světový rekord, ten má nyní hodnotu 92,73 bodu.

„Mají vymyté mozky propagandou, že Rusko je špatné a my všichni jsme špatní. Než změní názor, nějakou chvíli to potrvá. Mistrovství světa bez ruských krasobruslařů je neúplné. To, že naši jsou nejsilnější, to nezmění, to je prostě fakt,“ reagoval na její slova Jevgenij Pljuščenko, jehož citoval ruský deník Sport Express.

Při té příležitosti promluvil k ruským sportovcům, kteří podle něj mají dál pracovat na tom, aby porazili celý svět.

Jevgenij Pljuščenko s Vladimirem Putinem

„Silní vždy museli bojovat s předsudky a strachem ostatních. Musíme dál trénovat a bránit svoje pozice. Více než kdy jindy musíme být jednotní,“ promluvil k občanům Ruska, nejen ke sportovcům, bývalý krasobruslař, který se pasoval do role hlásné trouby Kremlu.

Pljuščenko by byl do budoucna rád za pořádání většího množství domácích turnajů, aby ruští krasobruslaři a trenéři mohli dál pracovat a „cítili se v pořádku, bezpečně a chráněni státem“. 

Stalo se tak poté, co Mezinárodní bruslařská unie (ISU) na pozadí událostí na Ukrajině pozastavila sportovcům z Ruska a Běloruska účast na soutěžích, mistrovství světa v krasobruslení nevyjímaje.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:00 úterý 2. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 80
  • 60
  • 30
  • 21
  • 10
  • 8