Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Poslední sezona na Kladně, pak práce pro Pittsburgh? Změnil jsem pohled na svět, říká Jágr

    Fenomenální český hokejista Jaromír Jágr (52) oznámil, že ho čeká poslední sezona v dresu milovaného Kladna. Případné další angažmá v jiném mužstvu nevyloučil a na tiskové konferenci, které se zúčastnila i redakce Expres.cz, promluvil také o nabídkách z Pittsburghu, kde ho nedávno uctili jako legendu a vyvěsili jeho dres v aréně. „Změnil jsem pohled na svět,“ sdělil Jágr, podle kterého k zásadnímu zlomu došlo právě během návštěvy amerického města.

    V pondělí dopoledne se v pražském nočním klubu Goldfingers uskutečnila tisková konference, na které Jaromír Jágr a filmař Petr Větrovský ohlásili termín další akce Noc s legendou. Fanoušci se budou moci s Jágrem setkat 8. září v pražském Foru Karlín.

    Podle Větrovského měl Jágr požadavek, aby vstupenky nebyly příliš drahé. Chtěl totiž, aby si událost mohl dovolit každý. Cena lístků, které jsou už nyní v prodeji na ticketportal.cz a ticketmaster.cz, začíná proto na 990 korunách.

    „Nejsem fanoušek rozhovorů, v posledních letech jsem jich moc nedal. Ani na různé show moc nechodím, snažím se vnímat svůj život soukromě. Nechci radit lidem, kteří o to nestojí. Ale zájem fanoušků mě těší a doufám, že jich 8. září přijde co nejvíc,“ uvedl Jágr, který se novinářům na tiskovce také svěřil, že ho čeká poslední sezona na Kladně.

    „Na Kladně to stoprocentně bude moje poslední sezona,“ řekl Jágr, který už ale nespecifikoval, zdali bude končit jen jako hráč nebo i coby majitel.

    Jaromír Jágr a Petr Větrovský

    Není tomu dlouho, co Jágr navštívil i s Petrem Větrovským Pittsburgh, kde tamní klub Jaromíra ocenil jako pravou legendu a vyvěsil jeho dres v aréně ke stropu. V té doby se začaly objevovat spekulace, že Jágr dostal od Pittsburghu laso a mohl by se brzy přesunout do klubového vedení Tučňáků.

    „Ty nabídky byly i dřív a možnosti tam jsou stále. Oni ale moc dobře vědí, že pokud budu vlastnit klub (Kladno), tak nemůžu odejít. A ani nechci. Nebylo to dobré a správné už v době, kdy jsem Rytíře vlastnil, ale nebyl tady v Česku. Odejdu, až nebudu vlastnit klub,“ pravil Jágr, který prý v Pittsburghu změnil pohled na svět.

    „Když jsem viděl, jak lidé v Americe byli během té oslavy pozitivní, řekl jsem si, že už budu dělat jen věci, které mi přinesou radost. A že se budu stýkat s lidmi, kteří mi k radosti pomůžou. I když člověk žije do 50 let nějakým způsobem, ještě to neznamená, že se pak nemůže změnit jeho pohled na svět,“ vysvětlil legendární hokejista.

    Jaromír Jágr a Petr Větrovský

    Jednou z velkých změn v životě Jaromíra Jágra je i jeho aktivita na sociálních sítích. Pryč jsou doby, kdy jen sem tam přidal na Facebook příspěvek. Od té doby, co se o jeho Instagram stará Petr Větrovský, je z Jágra influencer se vším všudy a jeho profil v současné době sleduje téměř 700 tisíc lidí.

    Co se týče Noci s legendou, Jágr se nechal slyšet, že by si jako jednoho z hostů přál reprezentačního kouče Radima Rulíka, který po 14 letech vrátil českému hokeji zlato, ale před turnajem mu nikdo nevěřil.

    Fotogalerie