Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jágr se zastal Hadamczika a pálí do Voráčka: Zbrklé střílení slepými! Tím nikomu nepomůžeš!

    Jaromír Jágr se pustil do Jakuba Voráčka! | foto: Koláž Expresu

    Oba se naučili hrát hokej v Kladně, dlouhé roky pak váleli v NHL a byli velkými oporami nároďáku. V rodné zemi jsou právem považováni za legendy. Mají toho na první pohled hodně společného. Co se týče názorů na aktuální dění v českém hokeji, jsou ale Jakub Voráček (33) a Jaromír Jágr (51) jako den a noc. První jmenovaný se vysmál prezidentovi svazu Hadamczikovi a jeho kolegům za to, jak dlouho se rozhoduje o budoucnosti kouče Kariho Jalonena, který už to má podle všeho dávno sečtené. Legendární osmašedesátka ale brzy vrátila úder! „Pane Voráčku, než uděláte krok B, buďte si na sto procent jistý, že je lepší než krok A,“ vzkazuje rozzlobený Jágr.

    Od nedávného propadáku na světovém šampionátu hokejová veřejnost tuší, že to má kouč Kari Jalonen spočítané. Není navíc tajemstvím, že finského trenéra si na lavičce příliš nepřeje prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Alois Hadamczik, který má jiné představy o herním stylu.

    Výkonný výbor ČSLH už několik dní řeší případné Jalonenovo odvolání. Generální manažer nároďáku Martin Havlát dostal za úkol, aby nejpozději do 20. června s Jalonenem a spol. vypracovali podrobnou zprávu s plány pro další sezonu. Výkonný výbor s ní ale v pondělí jednohlasně nesouhlasil.

    „Hokej řídí kolektivní orgán. Výkonný výbor tvoří jedenáct členů, devět z nich si v minulém období vybralo Kariho Jalonena. Od neúspěšného MS mám za sebe jasno. Rozhodnutí, kdo bude trénovat na MS v Česku, padne 29. června,“ uvedl na svém twitterovém účtu Hadamczik.

    Ke krizi v českém hokeji se už vyjadřují i legendy českého hokeje. Většina z nich jde proti Hadamczikovi. „Ty krávo, to je komedie,“ napsal na Twitteru Jakub Voráček. Toho pak ještě podpořil jeho kamarád a bývalý útočník Jiří Tlustý: „Lojza bude vždycky Lojza, ostuda!“

    ,,Není přece tak složité říct Karimu: Díky, ale končíš... Proč ty zbytečné věci okolo? Nechápu na tom víc věcí. Nerozumím tomu, jak může trenér dopředu dělat analýzu šampionátu, který bude za jedenáct měsíců,“ dodal Voráček pro server iSport.cz.

    Nepochopení nad celou situací vyjádřil také legendární brankář Dominik Hašek, jehož Expres.cz oslovil s žádostí o komentář.

    „Jsem překvapený, že se to takto táhne. Vůbec už ten první návrh, aby vypracoval Martin Havlát zprávu pro příští sezonu a že podle ní výkonný výbor rozhodne, co dál, byl přinejmenším překvapivý. Jestli se rozhodli, a podle mě se rozhodli už dávno, trenéra vyhodit, mají to udělat a není třeba kolem toho dělat takovou kovbojku,“ sdělil Expresu Hašek.

    „Připomíná mi to mou sezonu v Rusku, kdy trenéra vedení poslalo povinně k doktorovi. Ten mu napsal povinný klid čtrnáct dní a nám ještě večer řekli, že když budeme hrát dobře, už se nevrátí,“ zavzpomínal na zvláštní moment ze své kariéry legendární Dominátor.

    Járova ostrá reakce: Pane Voráčku, střílení slepými nikomu nepomáhá!

    Netrvalo dlouho a přišla reakce také od nejlepšího českého hokejisty všech dob Jaromíra Jágra. Ten se jako jediný zastal Hadamczika a zaútočil na všechny kritiky, konkrétně ve svém statusu na Facebooku mluvil k výše zmíněnému Voráčkovi.

    „Moc často nekomentuji, co se zrovna děje, ale teď už musím. Mnozí kritizují Lojzu Hadamczika a výkonný výbor za to, že se dlouho řeší budoucnost trenéra národního týmu. Ti kritici přitom nemají zdaleka všechny dostatečné informace k tomu, aby vedení českého hokeje kritizovali. Dnes už se moc nenosí, že nějaké rozhodování trvá dlouho, každý chce všechno řešit hned. V tomhle případě je ale důležité každý krok několikrát promyslet, než uděláte nějaké konečné rozhodnutí. Také vůbec nechápu, proč to někdo vyčítá jen Lojzovi, on je přece jen jeden z jedenácti členů výboru, takže on sám nic rozhodnout nemůže, je to o výsledku jedenácti hlasů, to si fanoušci ani často neuvědomují a pak něco nepochopitelně hází na jednoho konkrétního člověka,“ píše Jágr.

    „Mistrovství světa 2024 v Praze bude pro český hokej ta nejdůležitější událost a vy si musíte být opravdu jistý, že vaše rozhodnutí o trenérském štábu je správné. Třeba zjistíte, že vaše volba nebyla správná, ale přesto musíte udělat to nejlepší rozhodnutí, o kterém jste přesvědčen, a to není vždycky hned, přece to nemůžete ušít horkou jehlou. Jste pak odpovědný za celý český hokej, za celou Českou republiku, za fanoušky, za výsledek,“ dodává Jágr, který se pak věnoval konkrétně Voráčkovi.

    „Pane Voráčku a spol., než uděláte krok B, buďte si na sto procent jistí, že je lepší než krok A. Dvakrát měř a jednou řež, a hlavně trpělivost, není kam spěchat. Sportu zdar a hlavně respekt. Tohle zbrklé střílení slepými nikomu nepomáhá,“ vzkázal bývalé hvězdě NHL Jaromír Jágr.

    Pro Jágrův emotivní příspěvek má pochopení i jeho bývalý spoluhráč Dominik Hašek. „To, co napsal, je také názor. Jak říkám, kdyby člověk neslyšel, co tomu delší dobu předcházelo, plně s tím souhlasím,“ řekl Expresu Dominátor.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:15 středa 18. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      9
    • Haha
      4
    • Sladký
      4
    • Cože
      3
    • Trapas
      3
    • Tvl
      3
    Vezmeme vás na titulní stranu
    Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

    jít naiDNES.cz