Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komedie! Kovbojka jako v Rusku! Legendy Hašek a Voráček komentují krizi v českém hokeji

    Legendy komentují krizi v českém hokeji. | foto: Koláž Expresu

    Hokejová veřejnost už dlouho tuší, že to má finský kouč Kari Jalonen dávno spočítané. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje ale o jeho odvolání stále nerozhodl a bizarní krize v českém hokeji tak nadále pokračuje. Zatímco svaz označil Finovu koncepci za neuspokojivou, české hokejové ikony a legendy mezitím celou situaci komentují jako komedii, kovbojku či ostudu. „Je to nedůstojné protahování situace, připomíná mi to mou sezonu v Rusku,“ řekl Expresu bývalý skvělý brankář Dominik Hašek (58), který je toho názoru, že by Jalonen měl české hokejisty vést dále.

    Už několik dní se Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) zabývá (ne)odvoláním finského trenéra Kariho Jalonena, který na posledním světovém šampionátu se svými svěřenci vypadl už ve čtvrtfinále.

    I přestože je všem už dávno jasné, že Jalonen nemá důvěru zejména prezidenta svazu Aloise Hadamczika, Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje o budoucnosti kouče stále nerozhodl.

    Podle stručné tiskové zprávy, kterou představitelé ČSLH vydali, si členové výkonného výboru stanovili jednotlivé kroky, jimiž se budou v následujících dnech zabývat. O složení realizačního týmu pro nadcházející sezonu 2023/24 rozhodnou „v nejbližší době“.

    „Vzhledem k tomu, že jde o domácí hokejové mistrovství světa, což je pro české sportovní fanoušky největší akce roku 2024, nechceme se unáhlit a chceme učinit to nejlepší a nejsmysluplnější rozhodnutí,“ uvedl prezident svazu Alois Hadamczik.

    Alois Hadamczik, Martin Havlát a Kari Jalonen

    Generální manažer nároďáku Martin Havlát dostal za úkol, aby nejpozději do 20. června s Jalonenem a spol. vypracovali podrobnou zprávu s plány pro další sezonu. Výkonný výbor s ní ale v pondělí jednohlasně nesouhlasil.

    „Hokej řídí kolektivní orgán. Výkonný výbor tvoří jedenáct členů, devět z nich si v minulém období vybralo Kariho Jalonena. Od neúspěšného MS mám za sebe jasno. Rozhodnutí, kdo bude trénovat na MS v Česku, padne 29. června,“ uvedl na svém twitterovém účtu Hadamczik.

    K bizarní situaci v českém hokeji se už vyjadřují i naši hvězdní hokejisté. „Ty krávo, to je komedie,“ napsal na Twitteru Jakub Voráček. Toho pak ještě podpořil jeho kamarád a bývalý útočník Jiří Tlustý: „Lojza bude vždycky Lojza, ostuda!“

    Redakce Expresu požádala druhého jmenovaného, zdali by svůj názor na vedení českého hokeje více nerozvedl.

    „Děkuji, ale nechci. Pokud sledujete, co se děje, vidíte, že nemá cenu se do ničeho plést, protože si to tady dělají, jak chtějí,“ vzkázal nám skrz SMS zprávu Tlustý.

    Hašek: Nedůstojné protahování a kovbojka! Zažil jsem něco podobného v Rusku

    Kdo naopak situaci komentovat chtěl, byl fenomenální brankář Dominik Hašek, jehož dění v českém hokeji pochopitelně mrzí.

    „Jsem překvapený, že se to takto táhne. Vůbec už ten první návrh, aby vypracoval Martin Havlát zprávu pro příští sezonu a že podle ní výkonný výbor rozhodne, co dál, byl přinejmenším překvapivý. Jestli se rozhodli, a podle mě se rozhodli už dávno, trenéra vyhodit, mají to udělat a není třeba kolem toho dělat takovou kovbojku,“ sdělil Expresu Hašek.

    „Připomíná mi to mou sezonu v Rusku, kdy trenéra vedení poslalo povinně k doktorovi. Ten mu napsal povinný klid čtrnáct dní a nám ještě večer řekli, že když budeme hrát dobře, už se nevrátí,“ zavzpomínal na zvláštní moment ze své kariéry legendární Dominátor.

    Kdyby to bylo na Haškovi, dal by ještě Jalonenovi šanci.

    „Byl bych spíše pro, aby zůstal, ale nemám nic proti jeho odvolání. To, co tomu předchází a pokračuje i nadále, je za mě nedůstojným protahováním situace,“ dodal Dominik Hašek.

    K situaci se na sociální síti vyjádřil i legendární Jaromír Jágr, který se rázně zastal prezidenta Hadamczika a pustil se do jeho kritiků.

    „Vůbec nechápu, proč to někdo vyčítá jen Lojzovi, on je přece jen jeden z jedenácti členů výboru, takže on sám nic rozhodnout nemůže, je to o výsledku jedenácti hlasů, to si fanoušci ani často neuvědomují a pak něco nepochopitelně hází na jednoho konkrétního člověka,“ píše mimo jiné Jágr.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:16 středa 18. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      5
    • Trapas
      4
    • Cože
      3
    • Tvl
      3
    • Haha
      2
    • Sladký
      2