Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    13. komnata nového repre kouče Haška: Syn válčí s vážnou nemocí! Musel skončit s fotbalem

    Minulý čtvrtek se česká fotbalová reprezentace konečně dočkala nového kouče. Stal se jím bývalý skvělý záložník Ivan Hašek (60), který o angažmá u nádoďáku dlouho snil. Poslední roky byl ale smířený s tím, že zůstane už jen u snění. Haškovu skvělou fotbalovou kariéru mohl minimálně napodobit jeho syn Ivan (36). Měl slibně našlápnuto. Už jako devatenáctiletý kluk se dostal do první ligy, válel za Bohemku. Kariéru ale musel před 13 lety předčasně ukončit kvůli vážné chorobě!

    „Vést českou reprezentaci pokládám za svůj trenérský vrchol. Je to pro mě velká čest. Udělám všechno pro to, aby národní tým uspěl nejenom příští rok na mistrovství Evropy, ale samozřejmě také v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Touha dostat se na světový šampionát i jako trenér je něco, co mě teď požene dopředu,“ řekl minulý čtvrtek na tiskové konferenci Ivan Hašek, který se stal novým koučem nároďáku.

    Bývalý hráč a později trenér Sparty v posledních více než deseti letech působil v arabském světě. Z toho důvodu se k němu mnozí fanoušci staví skepticky. Neví, co od něj čekat.

    Fotbaloví experti v posledních dnech řeší jeho trenérské schopnosti a úspěchy. Velmi zajímavý je také Haškův život mimo fotbal. Není tajemstvím, že si zamiloval život v Dubaji a vyžívá se v luxusních značkách.

    Hašek má také dva syny, kteří se snažili jít v jeho šlépějích. Pavel i Ivan po otci podědili nejenom jeho šibalský pohled, ale také fotbalový talent. Váleli v nejvyšší tuzemské soutěži. Oba nastupovali za Bohemku a fanoušci vršovického klubu je milovali.

    Pavel Hašek se svým otcem

    Myslel si, že má zablokovaná záda. Kvůli roztroušené skleróze musel seknout s fotbalem

    Zatímco dnes už čtyřicetiletý Pavel má za sebou téměř dvě dekády v profesionálním fotbale, mladší Ivan musel před 13 lety slibně rozjetou kariéru náhle ukončit. Důvodem byla krutá diagnóza, kterou se tehdy dozvěděl od lékařů.

    „Bolela mě hlava, brněla ruka. Zprvu jsem tomu nevěnoval velkou pozornost, ale po dvou týdnech, kdy brnění nepřestávalo a spíš se rozšiřovalo po celém těle, jsem šel za profesorem Pavlem Kolářem,“ líčil v roce 2011 Ivan Hašek mladší, který si tehdy myslel, že má jen zablokovaná záda.

    Ivan Hašek mladší

    Tehdy třiadvacetiletý záložník Bohemians 1905 se dozvěděl, že trpí roztroušenou sklerózou. Definitivní ortel mu sdělila neuroložka Eva Havrdová.

    „Udělala mi lumbální punkci a potvrdila předchozí diagnózu. Já si to nepřipouštěl. Nechtěl jsem tomu věřit, pořád jsem si myslel, že to bude dobré,“ vzpomínal před lety Hašek, který kvůli vážné nemoci musel s profesionálním fotbalem okamžitě seknout.

    Haškův mladší syn zůstal u fobalu alespoň na amatérské úrovni a začal po vzoru svého otce trénovat. Od roku 2020 působí jako asistent v milované Bohemce.

    Ivan Hašek mladší

    Kromě fotbalu se Ivan Hašek junior věnoval také byznysu v gastronomii, před lety rozjel asijskou restauraci, kde řádil v kuchyni i na place. Ve chvíli, kdy se vrátil do Bohemky coby trenér, přebral otěže podniku jeho bratranec.

    Ivan Hašek mladší

    Trvalo dlouho, než se Hašek smířil s tím, že kvůli vážné nemoci musel skončit s fobalem.

    „S tím jsem se musel srovnat, prostě to přišlo. Člověk si zvykne a kdo ví, jak by to bylo… Asi bych teď dohrával fotbalovou kariéru, ale jak se znám, tak bych měl ještě nějaké jiné zranění a stejně bych musel skončit,“ řekl v nedávném rozhovoru pro iSport.cz.

    Fotogalerie