Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Čeští hokejoví junioři budou bojovat o bronz. V obleku jsou to velcí fešáci!

    Čeští hokejoví junioři jsou pořádní fešáci. | foto: Instagram Český hokej

    Čeští hokejisté do 20 let udělali radost každému hokejovému fanouškovi, když v úterý senzačně porazili favorizovanou Kanadu a postoupili do semifinále juniorského mistrovství světa. Bylo tedy jasné, že si svěřenci Patrika Augusty zahrají o medaile, nakonec o ty bronzové. Juniorští reprezentanti ale dokážou potěšit i nejedno dámské oko. Při cestě na zimák mají totiž na sobě outfity, ve kterých vypadají jako neskuteční štramáci.

    Česká hokejová dvacítka v napínavém čtvrtfinálovém utkání porazila Kanadu 3:2 a na juniorském mistrovství světa postoupila do bojů o medaile. Vítězný gól trefil jedenáct sekund před koncem dvougólový střelec utkání Jakub Štancl. Fantastický výkon také podal brankář Michael Hrabal.

    „Je skvělé porazit Kanadu. Měli tady spoustu fanoušků a byl to skvělý zápas. Neřekl bych, že jsem hrdina. Kuba Štancl dal dva góly a celý tým odehrál skvělý zápas. Teď se musíme připravit na semifinále,“ uvedl Hrabal po vyhraném čtvrtfinálovém zápase, jak uvádí web iSport.cz.

    Česká dvacítka v semifinálovém utkání nakonec prohrála s domácím Švédskem 2:5 a zahraje si „jen“ o bronzové medaile. I tak se můžeme bavit o tom, že českému hokeji roste nová generace kvalitních hráčů, z nichž mají někteří jedinci už nyní skvěle nakročeno k seniorské reprezentaci.

    Mladí hokejisté jsou zároveň pohlední hoši, kteří na každý zápas chodí upraveni a oblečeni do trendy obleků, v nichž vynikne jejich vysportovaná postava.

    Jedním z největších fešáků juniorského nároďáku je bezesporu kapitán Jiří Kulich. Devatenáctiletý talentovaný útočník je sice šťastně zadaný, přesto se svým vzhledem a hokejovými dovednostmi bude mít zajisté řadu věrných fanynek.

    Klíčová hráči našeho týmu Jiří Kulich (vlevo) a Tomáš Hamara (vpravo).

    Velcí sympaťáci už od pohledu jsou také osmnáctiletý gólman Michael Hrabal a devatenáctiletý obránce Tomáš Hamara, který hraje už na svém třetím juniorském mistrovství a na všech prošel do semifinále. Oba hráči patří mezi klíčové opory národního týmu.

    Michael Hrabal

    Doufejme, že v utkání o bronz naši junioři předvedou náramnou podívanou nejen při cestě na zimní stadion, ale především na ledové ploše. Zápas o třetí místo je na programu už v pátek.

    Jak to našim hokejistům sluší, se podívejte ve fotogalerii.

    Fotogalerie