Ze sna se málem stala noční můra: Gigi Buffon přiznal psychické problémy

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. V době, kdy byl na vrcholu kariéry a celý, nejen fotbalový svět mu ležel u nohou, přišla studená sprcha. Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon (40) a stále ještě manžel Aleny Šeredové (40) až nyní promluvil o době, kdy ho sužovaly psychické problémy. Kvůli nim dokonce nemohl nastoupit důležitý zápas.

Hvězda francouzského FC Paris Saint-Germain se pro Vanity Fair svěřila, že i když všechno působilo jako zalité sluncem, zažíval Gigi Buffon hotová muka. Zařadil se tak po bok slavných sportovců, kteří se nezdráhali promluvit o citlivém tématu, o němž se zpravidla nemluví, zvláště ve světě sportu a fotbalu obzvlášť.

„Všechno pro mě ztratilo význam. Vypadalo to, jako kdyby se o mě nikdo nestaral. Všichni se zajímali jen o fotbalistu, kterého jsem reprezentoval. Jako by se každý ptal na Buffona a nikoho nezajímal Gigi. Bylo to pro mě těžké,“ svěřil se slavný gólman, který dlouho exceloval v dresu Juventusu Turín.

„Řítil jsem se na vlně úspěchů, ale jednoho dne, před zápasem Serie A, jsem zašel za koučem gólmanů Ivanem Bordonem. Poprosil jsem ho, ať rozcvičí Antonia Chimentiho, náhradního brankáře, že bude chytat, protože se na to necítím,“ zavzpomínal na dobu, kdy mu bylo 25 let.

„V tu chvíli mě paralyzoval záchvat panické ataky a nebyl jsem ve stavu, kdy bych mohl nastoupit. Asi bylo důležité, že situace vygradovala až do takového bodu, kdy jsem se musel posunout dopředu,“ zamýšlí se v rozhovoru Buffon. 

„Kdybych si tím vším neprošel, asi bych se z toho zmatku ani nedostal. Myslím, že to byl pověstný kritický bod, kdy si člověk uvědomí, že musí něco změnit, aby se nezbláznil,“ uzavřel temnou kapitolu Buffon, kterému hodně pomohla také rodina včetně Aleny Šeredové a milovaných synů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 pondělí 20. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 8
  • 8
  • 6
  • 6
  • 6