Straka končí v Libanonu! „Vracím se do Česka a jsem volný,“ nabízí se

Známý bouřlivák František Straka končí v libanonském klubu Al-Ansar. Ačkoliv v zemi, jejíž fotbalová úroveň ve světě příliš velký ohlas nemá, dokázal pobláznit fanoušky a stal se miláčkem davů, s vedením klubu se nedohodl na podmínkách. „Je to pravda, končím. Vracím se do Česka a jsem volný,“ potvrdil Expresu.

Platí za šílence v dobrém slova smyslu. A jeho styl dokázal pobláznit i davy v Libanonu, zemi, která jinak fotbal dvakrát neprožívá.

Jenže pohádce z Blízkého východu je konec. Na Facebooku se začaly objevovat vzkazy fanoušků i hráčů klubu Al-Ansar, kteří Straku prosili, aby neodcházel, či mu děkovali za odvedené služby. Že je libanonskému angažmá konec, pak Straka potvrdil i Expresu.

„Je to pravda, končím. Nedohodli jsme se na dalším pokračování. Neshodli jsme se na podmínkách, které jsem měl ve smlouvě,“ řekl nezvykle skleslým tónem Straka.

V Al-Ansaru platil za boha, a jak například v nedávném rozhovoru Expresu prozradil, hráči ho prý dokonce ujišťovali, že pro něj na hřišti klidně i zemřou. Není se proto čemu divit, že odchod Franze Straku tolik mrzí.

Kam budou směřovat jeho další kroky? Je snad ve hře například Strakova milovaná Sparta, která by „motivátora“ v současné chvíli potřebovala jako sůl?

„Vracím se do Česka. Jsem teď volný,“ potvrdil, že by jeho další kroky skutečně mohly po blízkovýchodní anabázi směřovat domů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:26 pátek 28. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 8
  • 6
  • 6
  • 6
  • 5