Mám rakovinu, měl říct trenér Sevilly hráčům o pauze. Pak přišel zázrak!

Příběh jako hrom se odehrál ve španělské Seville. Zdejší fotbalový klub nastoupil k zápasu základní skupiny Ligy mistrů a soupeřem jim byl anglický gigant Liverpool. Hosté vedli po půl hodině hry 3:0 a svěřenci kouče Eduarda Berizza šli o poločase do kabiny ve velmi pochmurné náladě. Argentinský lodivod jim ale během přestávky řekl něco, co je nastartovalo k neuvěřitelnému výkonu.

„Mám rakovinu,“ měl podle některých španělských médií Berizzo říct o poločase svým svěřencům. Server bleacherreport.com píše o španělském novináři Guillemovi Balaguéovi, který o vážné nemoci kouče Sevilly informoval na Twitteru krátce po úterním utkání. 

„Eduardo Berizzo má rakovinu prostaty, jeho skutečně velký zápas začíná právě teď. Sevilla to brzy oficiálně potvrdí,“ napsal Balagué. A co španělský žurnalista avizoval, tak se také stalo. 

Ve středu ráno Sevilla vydala oficiální prohlášení, ve kterém stojí: „Následující vyšetření ukážou, jaký postup bude potřeba zvolit. FC Sevilla plně stojí za trenérem a přeje mu brzké uzdravení.“

Eduardo Berizzo, kouč španělské Sevilly.

Pokud je pravda, že Berizzo svým hráčům o poločase prozradil, že má rakovinu, tak své svěřence nepříjemnou zprávou namotivoval k nejlepšímu možnému výkonu.

Tým, jehož šance na bodový zisk se po prvním poločase prakticky rovnaly nule, zázračně povstal z mrtvých. 

Eduardo Berizzo měl o přestávce svým svěřencům oznámit, že má rakovinu.

Dva rychlé góly vsítil francouzský zabiják Ben Yedder a v šedesáté minutě to tedy bylo 2:3. Ve zbylé třicetiminutovce měli domácí převahu, kterou se jim dlouhou dobu nedařilo přetavit v kýžený gól.

Ve třetí minutě nastavení příznivci domácích málem zbořili svůj vlastní stadion. Trefil se totiž Pizarro, který španělskému klubu vystřelil bod. Po last minute brance na hřišti i v ochozech propukl nekonečný jásot. 

Byl to hotový zázrak.

V tu chvíli to na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána rozhodně nevypadalo tak, že domácí ztratili dva body. 

Naopak, v Seville se totiž odehrál příběh, na který budou místní zarytí fandové ještě spoustu let vzpomínat. Šlo o večer, kdy jejich miláčci na trávníku doslova vypustili duši za svého nemocného kouče.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:30 čtvrtek 22. března 2018. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 4
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3