Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pastrňák se fotil s Ovečkinem. Hašek: Chci vysvětlení! Mohl by se stát nechtěným podporovatelem války

    Haška rozčílila fotka, na které je David Pastrňák s ruským hokejistou Alexandrem Ovečkinem. | foto: Koláž Expresu

    Legendární hokejový brankář Dominik Hašek (58) se nikdy netajil tím, že obdivuje Davida Pastrňáka (26) pro jeho nesporný talent a chuť reprezentovat Českou republiku. Když se ale útočník Bostonu Bruins během All Star víkendu vyfotil s největší ruskou hvězdou Alexandrem Ovečkinem (37), Dominátor už slova chvály nenacházel. „Tím, že si tu fotku dal na Instagram, se stal podporovatelem války. Je dobře, že snímek smazal, ale měl by to lidem ještě vysvětlit,“ myslí si Dominik Hašek, který je toho názoru, že Pastrňák neměl na akci vůbec jezdit.

    Nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák před pár dny na svůj instagramový profil přidal sérii snímků z All Star víkendu, jehož se zúčastnili jenom ti nejlepší hráči zámořské NHL. Na akci se oblíbený „Pasta“ vyfotil po boku elitního ruského střelce Alexandra Ovečkina, který má ve světě nálepku vlivného zastánce ruského prezidenta Vladimira Putina.

    Na sociálních sítích se pak Pastrňák dočkal vlny negativních reakcí. Některým lidem vadilo také to, že talentovaný hokejista ke snímkům přidal emotikon bomby.

    Chtěl tím nejspíše naznačit, že šlo o „bombastickou událost“, na niž jen tak nezapomene. Okamžitě se ale našli tací, kteří si to vyložili po svém. Rodák z Havířova poté raději fotografie ze svého účtu vymazal.

    „Je dobře, že to stáhl. Bylo by ale dobré, kdyby k tomu ještě něco napsal. Ocenili by to nejenom fanoušci, ale myslím, že i všichni Češi. Byla to evidentně reakce na reakci lidí a určitě bychom rádi věděli, jak se cítil. Nemusí to rozvádět, ale měl by vysvětlit, proč to tam dal a proč to stáhl. Mě to také zajímá,“ uvedl pro Expres.cz Dominik Hašek, který Pastrňáka za fotku s Ovečkinem zkritizoval také na Twitteru.

    Fotka s Ovečkinem? Já bych to neudělal

    Legendární brankář nám vysvětlil, co mu na celé věci nejvíce vadí.

    „Podle mě není správné vystoupit na takovéto akci, kde jsou ruští sportovci. Mohl říct, že tam nepojede, že je to akce, která podporuje válku a ruské zločiny, protože tam jsou ruští hráči, a speciálně Alex Ovečkin. Nevím, jak bych se zachoval já, kdybych byl stále aktivním hráčem NHL. Chápu, že je to pro hokejisty pocta být mezi těmi nejlepšími, i když je tam hodně Rusů. Takže účast mu ani tak nevyčítám. Fotku s Ovečkinem mu ale vyčítat budu, protože jde o snímek se sportovcem, který podporuje člověka, co vede válku s demokratickým světem a jeho armáda páchá zločiny včetně genocidy na dětech. Tohle bych já nikdy neudělal,“ říká Hašek, který následně poslal všem světovým sportovcům jasný vzkaz.

    „Žádám všechny sportovce, nejenom ty naše, ale na celém světě, aby byli opatrní. Tyto věci se dají lehce zneužít. Kdo si něco takového dá na Instagram, to se pak sám stává podporovatelem války. David to možná nepochopil hned, ale teď už to snad chápe. Zajímalo by mě ale, jak se k tomu nyní staví,“ dodává Dominik Hašek, který jinak Davida Pastrňáka coby sportovce velmi uznává.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 8. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      133
    • Haha
      63
    • Super
      37
    • Tvl
      33
    • Cože
      25
    • Sladký
      25
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...