Sígr Limberský křtil novou knihu: Pr*serů bylo dost, jako Řepka nebudu, řekl Expresu

Šampaňské teklo proudem a úsměvy střídaly slzy štěstí! Jeden z nejkontroverznějších českých fotbalistů David Limberský (38) v Plzni slavnostně pokřtil svou novou knihu, kterou pojmenoval „Byla to jízda“. Název biografie přesně vystihuje zběsilou kariéru bývalého reprezentačního beka, který se v knize věnoval také svým skandálům.

David Limberský pokřtil svou novou knihu v salonku Trophy VIP v areálu stadionu plzeňské Viktorie. Na křest dorazilo několik současných i bývalých hráčů klubu s rodinami.

Nechyběl trenér Plzně Michal Bílek, který na své svěřence bedlivě dohlížel. Dorazil také generální ředitel Adolf Šádek, jenž byl kmotrem knihy.

David Limberský a plzeňský boss Adolf Šádek

„Byl to můj nápad, jako druhého kmotra jsem chtěl pana Vrbu (bývalý trenér Plzně, dnes kouč Sparty, pozn. red.), ale ten má povinnosti v jiném městě,“ řekl Expresu dobře naladěný Limberský.

Právě Šádek byl toho názoru, že bude lepší, když kontroverzní kniha vyjde až nějakou dobu poté, co Limberský oficiálně ukončí profesionální kariéru, což se nakonec stalo.

„Věděl jsem, že ožehavých témat tam bude hodně, trochu jsem se toho bál, ale na druhou stranu s panem Šádkem jsme si řekli, že když knížka vyjde po kariéře, bude to fajn. Myslím, že je to hodně otevřená zpověď,“ tvrdí bývalý skvělý bek.

Co se týče názvu knihy, leckoho jistě napadne, že Limberský tím naráží na své proslulé maléry mimo trávník.

„Primárně to byla jízda na trávníku, ale samozřejmě jsme to pak dokázali super oslavit,“ culí se Limba, jemuž na akci dělala společnost krásná manželka Lenka.

David Limberský s manželkou Lenkou

Průšvihů je tam hned několik, jako Řepka nebudu

Do toho, co bude v knize, Limberskému prý nikdo nekecal. 

„Prosadil jsem si 99 procent. Dobře jsem se utrhl, těch průšvihů je tam hned několik. Těžko říct, co bude lidi více zajímat. Je tam i vzpomínka na bohužel tři zesnulé spoluhráče: Rajtyho, Čišu a Biziho. Jinak je to ale veselá knížka a hodně pravdivá,“ popsal Limberský, kterému manželka poradila, ať se v knize co nejvíce otevře.

Zatímco jiný známý fotbalový rebel Tomáš Řepka za poslední dobu vydal hned několik knih, Limberský touto cestou jít rozhodně nehodlá.

„To bych nechtěl srovnávat, vydal jsem jen tuhle knížku, žádná jiná nebude, žádné příběhy na pokračování, nic jiného neplánuji,“ řekl nám Limberský.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:30 pátek 18. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 6
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2