7 činů, kterými by Daniel Křetínský zklidnil rozzuřené fanoušky Sparty
6/8

6. Začít se konečně opírat o opravdové odborníky

Daniel Křetínský je znám tím, že fotbalu příliš nerozumí. Fanoušci si z jeho (ne)vědomostí někdy i dělají legraci. V pořádku, jeho parketa je jinde. Proto se tak spoléhá na rady svých podřízených, kteří by fotbalu měli rozumět o kapánek více.

Jenže někdy to vypadá, že to není ani o ten kapánek. Jak jinak vysvětlit, že do Sparty přijde trenér Stramaccioni, který nikdy v životě v dospělém fotbale neslavil úspěch, a dostane smlouvu, o které se ostatním trenérům v Česku ani nesní?

Jak jinak vysvětlit, že do Sparty chodí rok co rok hráči, kteří se zase pravidelně po pár měsících poroučejí pryč? Jako kdyby přicházeli borci, o kterých z klubu nikdo nic neví.

Dokonce právě italský trenér Stramaccioni, ještě když byl ve funkci, oznámil, že vedení mu přivádělo posily z české ligy dříve, než on podepsal smlouvu. Toto jednání je ryze amatérské. 

Andrea Stramaccioni ještě ve Spartě nebyl a vedení už mu přivádělo posily, které si on ani nepřál.

Není pak divu, že právě Ćivić a Vukadinovič, kteří do Sparty přišli ještě před Stramaccionim, nejspíše jen proto, aby je nevyfoukla konkurence, si na Letné prakticky nezahráli a dnes hostují v jiných klubech.

Daniel Křetínský by si měl uvědomit, že se poslední roky dost možná opíral o značně nevhodné spolupracovníky. Možná jsou to jeho kamarádi a možná se mu s nimi dobře pracovalo po lidské stránce. 

Jenže pro Spartu by bylo lepší, kdyby si miliardář pro příští roky vybral mnohem kompetentnější lidi, kteří se okolo fotbalu „motají“ delší dobu.

6/8
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:06 úterý 31. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7