Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rusové po hokejové porážce hrozí Čechům: Tohle si zapamatujeme!

    Čeští fanoušci prožili večer snů, v Rusku musejí naopak vůbec poprvé na letošním mistrovství kousat hořkost porážky. Tamní média se ke včerejšímu výsledku zčásti postavila čelem a chválí především hvězdnou dvojici Pastrňák–Krejčí, zároveň si ale nenechala ujít příležitost, jak na český tým zaútočit. Vadí jim především to, že jim hvězda utkání Pastrňák neposkytl rozhovor, ale i údajně agresivní chování českých fanoušků. Rusové proto volají po potrestání Čechů, a dokonce jim hrozí: Zapamatujeme si to!

    Byl to zápas jako z pohádky. Český nároďák sice na mistrovství světa podával obstojné výkony, jen málokdo ovšem doufal, že by tým mladíků zvládl porazit neuvěřitelně rozjetou ruskou mašinu. Jenže pak zaúřadovala hvězdná spása z Bostonu a Češi si v prodloužení připsali snové vítězství.

    Právě duo Pastrňák–Krejčí společně se spoluhráčem z první lajny Dmitrijem Jaškinem teď celý národ vynáší do nebes. A chválou na ně nešetří ani ruská média, která právě bostonskou dvojici i mladého Rusa s českým občanstvím označila za hlavní příčinu čtvrteční prohry.

    „Začátek byl slibný, ale Češi se rychle vzpamatovali, když se do díla pustila trojka Krejčího, Jaškina a Pastrňáka,“ napsal jako jeden z mnoha například ruský portál Gazeta.

    Tohle si budeme pamatovat!

    Jenže chvála není rozhodně to jediné, co ruská média směrem k Čechům pějí. Například server Sport Express rozhodně nešetří kritikou, která se však zdaleka netýká sportovního výkonu.

    Ruským novinářům totiž vadí, že se nedočkali rozhovoru s jednou z hlavních postav utkání Davidem Pastrňákem. Zatrhnout ho prý měl realizační tým českého nároďáku, jehož mluvčí Rusům oznámil, že s nimi jedna z hvězd utkání mluvit nebude. 

    A tisk naznačil, že takové chování není u Čechů zdaleka ojedinělé. Nyní volá po potrestání, a dokonce českým hokejistům vyhrožuje!

    „Hráč není povinen s našimi novináři hovořit, ale za takové nepochopitelné vytáčky by měla IIHF týmy trestat. Vždyť je to mistrovství světa. Češi se tak ale chovají za poslední dva roky pořád, přitom někteří z nich chtějí hrát v KHL. Zapamatujeme si to,“ vzkazují novináři.

    Radikální slovanští bratři

    Kromě odmítnutého rozhovoru s Pastrňákem vadí Rusům ještě jedna věc. Čeští fanoušci, kterých do Kodaně dorazily stovky a vytvářejí hráčům prakticky domácí atmosféru, se prý vůči příznivcům sborné chovali agresivně!

    Čechy označují za „radikální slovanské bratry“, kteří prý v hledišti vyvolávali potyčky. Fanoušky Ruska prý častovali vulgární výrazy a mělo dojít dokonce i k fyzickému napadení, po kterém však byl ošetřen jeden z českých příznivců. Policie prý nezasáhla.

    „Naši na urážky neodpovídali, zdá se, že nechápali, jak je něco takového na hokeji možné,“ píše autor článku.

    Několikrát se chovali nesportovně

    Ačkoliv si Rusové vydatně stěžují na nefér přístup od soupeře, jsou to právě oni, kdo je nesportovním chováním přímo pověstný. A zrovna Češi o tom vědí své.

    Připomenout můžeme například finále mistrovství světa 2010 v Kolíně nad Rýnem. Český tým tehdy porazil sbornou 2:1, na což Rusové reagovali po svém: Hráči si natruc demonstrativně sundali stříbrné medaile z krku, televize pro změnu stopla přenos ještě před závěrečným ceremoniálem a předáním vítězného poháru soupeři.

    Další podobný výstupek přidali o pět let později při dalším finále, tentokrát na mistrovství v Praze. Tehdy utrpěli těžký debakl 1:6 od Kanady a led uraženě opustili ještě před kanadskou hymnou, která pak hrála při jejich odchodu!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:09 sobota 8. září 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      124
    • Haha
      36
    • Trapas
      21
    • Tvl
      17
    • Cože
      11
    • Sladký
      10