Zombie kuřecí prso, takovou přezdívku dostal kus masa, které natočila Rie Phillipsová z Floridy pravděpodobně v asijské restauraci. Ač to totiž zní neuvěřitelně, začal se na talíři zničehonic tak škubat, až z něj prostě vyskočil.
Video už nasbíralo miliony zhlédnutí a lidé se dohadují o možných příčinách toho, jak mohlo syrové maso jen tak ožít.
Teorie jsou v podstatě dvě. Ta první je, že si někdo zkrátka z hostů restaurace či diváků na internetu vystřelil a maso bylo například připevněné k provázku. Mnohem reálněji se ale jeví teorie druhá, a to že se ve svalech zkrátka ještě nacházela nervová zakončení, která ani přes smrt zvířete neodumřela.
Podle různých odborníků taková věc není nijak výjimečná, případy hýbajícího se kuřecího masa byly zaznamenány několikrát. Dokonce se nejednou stalo, že kuřata po ztrátě hlavy poměrně dlouhý čas žila, například v Thajsku takto jedno zvíře přežilo celý týden.
My jsme trochu zapátrali po internetu a zjistili jsme, že skutečně velká spousta lidí má s takovým úkazem zkušenosti. K vidění jsou třeba videa s kompletně se třesoucím hovězím masem, mrskající se filet z různých druhů ryb či pohybující se žabí stehýnka.
Fotogalerie |