Osvoboditel české gastronomie Zdeněk Pohlreich slaví. Co všechno tu změnil?
2/6

3. Zmizely záhadné názvy jídel aneb co je „tajemství šéfkuchaře“, které bylo stokrát vyzrazeno

V 90. letech u nás byly moderní názvy jídel, které skrývaly překvapení. V praxi to ovšem znamenalo, že strávník neměl tušení, co si objednává. Tajemství šéfkuchaře na sto variací, z čehož se vyklubala kuřecí prsa s broskví, apoštolská věž, vepříkova tlamička s překvapením nebo oko Barbara Conana. Teď je naopak zvykem jídla nepojmenovávat, ale rovnou napsat, co vše na talíři dostanete.

Oblíbený šefkuchař.

4. Udělal z kuchařů alfasamce

Než Zdeněk začal v našich šířkách působit, pod slovem kuchař jsme si vybavili obtloustlého pána čpícího potem a navlečeného do zamaštěného oblečku. Tomu je konec. Dnes jsou kuchaři vnímáni jako sexy chlapi, vyhledávané partie, co umí přiložit ruku k dílu, mají nadhled a i v kuchařském dokážou působit k světu. Pohlreich navíc nastavil trend, že maso patří do rukou muže. 

2/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:04 středa 8. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 96
  • 24
  • 19
  • 13
  • 11
  • 10