I ti, kteří neznají její jméno, vědí, že je to „ta s tou růžovou hlavou“. Mirka van Gils Slavíková, která proslavila coby porotkyně v televizním pořadu o pečení, je v první řadě velmi energická žena, co se před žádnou výzvou nezastaví.
Získala francouzský titul Professeur en Sucre d’Art (profesor cukrářského umění), zvítězila na cukrářských olympiádách, ale také ve Velké ceně Paříže, dostala se tak mezi evropskou cukrářskou elitu.
Není divu, že na její jméno a sladké výtvory slyší i mnohé hvězdy včetně Jiřiny Bohdalové, která s velkou radostí pokřtila třetí knihu sympatické cukrářky.
Kuchařka „Famózní! Od babičky“ sází na recepty, které dost možná znáte, ale v záplavě „moderních“ dezertů a sladkého importu z ciziny vám nepřišly dostatečně šik, opak je ale pravdou.
„Právě recepty od babiček jsou a budou in, trendem je návrat k tomu, co známe, co máme doma, co nemusíme vozit přes půl světa,“ nechala se slyšet sympatická cukrářka, jíž novou knihu pokřtila nejen Bohdalová, ale i Chantal Poullain a Andrea Verešová, která Mirku se svými dětmi sleduje už dva roky a celá rodina si ji zamilovala.
O výborné zákusky jako laskonka, punčový řez, koňaková špička, štafetka či stále populární věneček, které pamětníci dobře znají z pultů cukráren, nebyla nouze ani ve třetím patře obchodního domu Kotva, kde se křest konal.
Slavná kmotra Chantal si oblíbila hlavně laskonky, jichž by si dala klidně několik, s ohledem na početný zástup hostů se ale spokojila jen s jednou.
Mirka van Gils Slavíková v rozhovoru pro Expres prozradila nejen aktuální trendy v cukrařině, ale i to, kdy vyhrála svou první cenu a kolik udělala koňakových špiček.
Fotogalerie |