Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hýčkejte si babičky! Jejich recepty jsou hitem, říká Mirka van Gils Slavíková

    Stejně jako oblečení, boty, hudba, tak i jídlo podléhá módním trendům. Co chutnalo včera, dnes neohromí a zítra to může být zase jinak. Pokud chcete držet prst na tepu doby, co se dezertů a sladkého týče, rozhodně byste měli následovat Mirku van Gils Slavíkovou (61). Úspěšná cukrářka, která triumfovala i v mezinárodní konkurenci a pyšní se francouzským titulem profesor cukrářského umění, v rozhovoru pro Expres prozradila, čím teď rozhodně zabodujete!

    I ti, kteří neznají její jméno, vědí, že je to „ta s tou růžovou hlavou“. Mirka van Gils Slavíková, která proslavila coby porotkyně v televizním pořadu o pečení, je v první řadě velmi energická žena, co se před žádnou výzvou nezastaví.

    Získala francouzský titul Professeur en Sucre d’Art (profesor cukrářského umění), zvítězila na cukrářských olympiádách, ale také ve Velké ceně Paříže, dostala se tak mezi evropskou cukrářskou elitu.

    Není divu, že na její jméno a sladké výtvory slyší i mnohé hvězdy včetně Jiřiny Bohdalové, která s velkou radostí pokřtila třetí knihu sympatické cukrářky.

    Kuchařka „Famózní! Od babičky“ sází na recepty, které dost možná znáte, ale v záplavě „moderních“ dezertů a sladkého importu z ciziny vám nepřišly dostatečně šik, opak je ale pravdou.

    Novou kuchařku Mirky van Gils Slavíkové pokřtily Chantal Poullain, Jiřina Bohdalová a Andrea Verešová.

    „Právě recepty od babiček jsou a budou in, trendem je návrat k tomu, co známe, co máme doma, co nemusíme vozit přes půl světa,“ nechala se slyšet sympatická cukrářka, jíž novou knihu pokřtila nejen Bohdalová, ale i Chantal Poullain a Andrea Verešová, která Mirku se svými dětmi sleduje už dva roky a celá rodina si ji zamilovala.

    O výborné zákusky jako laskonka, punčový řez, koňaková špička, štafetka či stále populární věneček, které pamětníci dobře znají z pultů cukráren, nebyla nouze ani ve třetím patře obchodního domu Kotva, kde se křest konal.

    Novou kuchařku Mirky van Gils Slavíkové pokřtily Chantal Poullain, Jiřina Bohdalová a Andrea Verešová.

    Slavná kmotra Chantal si oblíbila hlavně laskonky, jichž by si dala klidně několik, s ohledem na početný zástup hostů se ale spokojila jen s jednou.

    Mirka van Gils Slavíková v rozhovoru pro Expres prozradila nejen aktuální trendy v cukrařině, ale i to, kdy vyhrála svou první cenu a kolik udělala koňakových špiček.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 2. února 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      4
    • Haha
      2
    • Trapas
      2
    • Tvl
      2
    • Cože
      1
    • Sladký
      1