„Co budeme potřebovat? Slivovici a skleničku,“ představil známý kuchař Babicovy originální knedlíky.
„Počet knedlíků nechám na vás. Každý, kdo co snese. Já jich dávám takových deset dvanáct,“ usmíval se Jiří Babica a jeho fanoušci už se těšili, jak vypije celý půllitr slivovice a pořádně se „zduní“.
„Knedle máte, Jirko, pěkný, ale příště prosím nejprve těch dvanáct tekutých a až pak jít točit! Lidi to chtějí,“ vzkázal mu jeden z fanoušků, který se slivovicovými knedlíky nadchl.
„Nechceš se přihlásit do Prostřena? Byl bys můj favorit,“ doplnil další, který je Babicovou kuchařkou na YouTube taky nadšený.
„Speciálo,“ glosoval další, který si vzpomněl na legendární kuchtíkovo slovo z pořadu Babicovy dobroty. Tam vznikaly nejrůznější „laskominy“ včetně plněných palačinek obalených v trojobalu a následně usmažených.
„Teď přijde okamžik pravdy, kdy si musíme připravit placku, kterou budeme plnit tou švestkou naplněnou povidly. Pomocí ruky zabalíte, dáte na stranu a pokračujete,“ odtajnil Babica svůj tajný fígl.
Švestkové knedlíky pak Jiří vítězoslavně obalil v osmažené strouhance s cukrem a polil máslem.
Fotogalerie |