Tuna fušuje kuchařům do řemesla: Rozhodl se pro obalovaný zázrak přírody z větví

Renesanční muž! Jinak se snad Jan Tuna (47) ani nazvat nedá. Kromě moderování a honby za zlořády a šejdíři vyniká jako florista, aranžér suchých vazeb, zahradník a v neposlední řadě také coby kuchař. Z kosmatic čili osmažených květů černého bezu však jeho ratolesti moc nadšené nebyly.

„Tak jsem to vyzkoušel,“ pravil mnohoslibně na Instagramu Jan Tuna a řada jeho fanoušků zbystřila. Měl snad na mysli nový vitamínový drink Jaromíra Jágra nebo zakázanou drogu či jízdu načerno?

„Obalovaný zázrak přírody, černý bez. K tomu cizrnovopohanková kaše s česnekem. Rukola, špenát, pažitka a ředkvičky z vlastní zahrady. A koupená paprika,“ vysvětlil moderátor a připojil obrázky, které dokumentovaly jeho snahu o přípravu kosmatic. 

„Doporučuju. Zkuste...,“ lákal k vyzkoušení staročeského receptu Tuna, který by měl ještě dost zapracovat na stylingu pokrmů. Tunovy ratolesti s jeho výtvory nechtějí mít nic společného. „No a děti? Ty si daly kuře,“ smál se moderátor, kterému dílčí neúspěchy nevadí, důležité je, že byl černý bez bio.

Tuna, který aktuálně natáčí sérii reportáží o poměrech v zemědělství a používání pesticidů, by se ve vaření mohl inspirovat u mistrů oboru, třeba u Romana Pauluse. I kosmatice se dají připravit tak, aby lahodily oku.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se nadchl spíše pro speciality z legendárních Babicových dobrot Jiřího Babici.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:48 pátek 9. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 23
  • 23
  • 22
  • 21
  • 21