Moje reportáž z Ghany: Jídlo? Nevíte, co vás čeká. Vnitřnosti, kůže, hlavy...

Redaktorka Anna-Marie Donkor v Ghaně, na kakaové farmě na vesnici v oblasti Nyinahin | foto: Anna-Marie Donkor

V africké Ghaně jsem strávila necelý měsíc, nespala jsem v hotelu, většinu času jsem se pohybovala mezi místními, navštěvovala jejich domácnosti, velká města, vesnice, ale třeba i místní úřady, nemocnice, muzea školy, kanceláře anebo čističku vody. Setkala jsem se s královnou anebo královými nejbližšími. Chtěla jsem zjistit, jak žijí místní, jak to v Ghaně doopravdy funguje a na vlastní kůži co nejautentičtěji prožít svět mimo západní společnost, pochopit jeho hodnoty a třeba i vliv Ruska, který v oblasti sílí.
1/11

Nevíte, co vás čeká

První díl své reportáže jsem se rozhodla věnovat jídlu. Přestože je Ghana plná nejrůznějšího street food, za gurmánským zážitkem byste se do ní bez předchozích zkušeností s tamní kuchyní vydávat neměli. Západoafrická kuchyně je totiž specifická a nejednoho Čecha překvapí. Před návštěvou tedy doporučuji vyzkoušet třeba africkou restauraci v Praze.

Žena prodávající Hausa koko, kořeněnou pálivou kaši z jáhel. K té se přikusuje chleba, pečivo z fazolí anebo burské oříšky.

1/11
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:47 pondělí 11. března 2024. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 10
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2