Madam bublanina Verešová před létem radí, jak hubnout do plavek: Tady je její dieta

I když se modelka Andrea Verešová (39) v době karantény s plnou vervou pustila do domácích prací a pečení nejrůznějších laskomin, ona sama hřeší jen minimálně. S blížící se plavkovou sezonou a otevřenými hranicemi šlápla do pedálů a objíždí okolí svého domu na kole a sází na racionální stravu plnou zeleniny, luštěnin a samých zdraví prospěšných věcí.

„Často se ptáte, jak to dělám, že tak dobře vypadám, když pořád vařím a peču. Samozřejmě pravidelně cvičím, ale jen to nestačí. Důležitá je strava. A i když kvůli rodině vařím klasickou česko-slovenskou kuchyni, protože děti milují omáčky, řízky, halušky, buchty a koláče, které i já ráda občas ochutnám, dávám přednost lehčí mezinárodní kuchyni,“ prozradila štíhlá kráska.

„Fandím stravě, která je bohatá na vlákninu, vitamíny a omega-3 mastné kyseliny, které najdeme hlavně v rybách. Oblíbila jsem si kombinovat zeleninové saláty s luštěninami, quinoou, avokádem, miluji mrkev, brokolici...,“ doplnila Andrea Verešová, která tak mnoha lidem vzala vítr z plachet. 

Doteď možná žili v iluzi, že i po kalorických bombách může člověk vypadat dokonale, jako by právě „vyšel“ z titulní strany módního magazínu.

„Jsou to jídla, která mi chutnají, dodávají živiny a vitamíny a hlavně se po nich cítím dobře, plná vitality a energie. Důležité je správně je dochutit. Naše tradice jsou bohužel jiné a nějakou dobu mi trvalo, než jsem si zvykla, co je pro mě skutečné přínosné a důležité,“ radí Andrea.

„Každý to má samozřejmě jinak a každému vyhovuje něco jiného,“ podotkla známá kráska, která tak vyvrací fámu, že by dokonalou postavu měla zadarmo.

„Věřím, že hlavní je vyvážená a pestrá strava bez velkého množství uhlohydrátů a rafinovaných cukrů. Život je ale krátký a hřešit občas musíme,“ doplnila spiklenka Verešová, která přece jen občas „zběhne“ z té správné cesty a dá si kousek bublaniny nebo nějaký ten knedlík.

Snad jen s tím avokádem by to Andrea neměla tak přehánět. Ani ne proto, že je tučné, obsahuje přece jen zdraví prospěšné tuky. Jde spíše o to, že celosvětová poptávka drancuje Jižní Ameriku i africký kontinent, kde farmáři v horečné vidině výdělku opouštějí tradiční plodiny včetně koky a přecházejí na hruškovec přelahodný.

Problém je v tom, že je tak náročný na vodu, že do pár let zničí ekosystém celé oblasti a z úrodné půdy je rázem nehostinná pustina...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 26. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 25
  • 24
  • 20
  • 20
  • 18