Premium

Majerová pro Expres: Sexistické narážky slýchám pořád, LGBT aktivisté vypisují rodině

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Bývala učitelkou, pak se vrhla do politiky. Hájila barvy ODS, se stranou se nerozešla v dobrém a krátce nato s Václavem Klausem mladším založila Trikolóru. Teď je Zuzana Majerová Zahradníková na vedení vlasteneckého hnutí sama, jenže říjnové sněmovní volby klepou na dveře, a jak se svěřila redaktorovi Expresu, průměrně naspí jen asi tři nebo čtyři hodiny. Jak k tomu zvládá být ještě matkou dvou synů? Zažilo její manželství kvůli politice krizi? Potrpí si na svůj vzhled a setkává se kvůli tomu se sexistickými narážkami? To vše a mnohem více ze svého soukromí prozradila Zuzana Majerová v první části rozhovoru pro Expres.cz!

Paní Majerová, vím o vás, že jste pyšná máma dvou synů. Ale také poslankyně a poměrně čerstvě i šéfka hnutí před volbami. Je těžké to skloubit?

Ve chvíli, kdy chcete dělat práci v Poslanecké sněmovně dobře a na sto procent, což já ani jinak neumím, je pravda, že mateřství a rodičovská role jsou těžší. Ale to byl vlastně i jeden z důvodů, proč jsem s kandidaturou čekala, až bude syn Adámek starší. Pokud někdo tvrdí, že je možné být poslanec a mít malé dítě a věnovat se mu, lže. Teď už mám kluky odrostlejší a těším se, až budu babička.

A manžel? Nestěžuje si, že vás nemá moc často doma?

Už tolik ne. Ten první čtvrtrok, co jsem se dostala do Poslanecké sněmovny, byl těžký. Nejsme jen manželé, ale také parťáci a kamarádi. Pojí nás láska k muzice, sportu, milujeme hory, dokonce i na to pivo jsme chodívali spolu. Tohle všechno naráz bohužel ze dne na den skončilo. Ale zase na druhou stranu, manžel mi říká: Já věděl, koho si beru, věděl jsem, že jsi bojovnice. Tak nějak si zvykl. Ale když už se ptáte, dívejte, co mi včera napsal (ukazuje zamilovanou zprávu se srdíčkem).

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:36 úterý 9. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 154
  • 17
  • 14
  • 12
  • 11
  • 10