Běžte se léčit, vzkazuje „menstruujícímu“ aktivistovi Majerová. S genderem chce bojovat jako buldok

Menstruovat mohou i muži, konkrétně tedy transmuži. Takový názor si dovolila veřejně zpochybnit autorka ságy o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová a teď čelí nejen silné kritice, ale třeba i problémům s vydavatelstvím. Nit na ní nenechal suchou ani český transaktivista Viktor Heumann, který Čechy připravuje na to, že budou už brzy v ulicích potkávat těhotné muže. My jsme se na poněkud šílené dění ve světě zeptali jedné z největších sympaťaček v Poslanecké sněmovně, místopředsedkyně hnutí Trikolóra Zuzany Majerové Zahradníkové. Ta pro Heumanna vlídného slova rozhodně nemá. „Pokud je nějaký muž takový magor, že je schopen říct, že menstruuje, doporučila bych mu psychiatrii,“ vzkázala!

„Lidé, kteří menstruují. Jsem si jistá, že existovalo takové slovo, kterým se jim říkalo. Pomozte mi někdo. Wumben? Wimpud? Woomud?“ ptala se nedávno J. K. Rowlingová na Twitteru v narážce na anglické slovíčko „women“, tedy ženy.

Vyjádření názoru ji vyšlo draho, sesypali se na ni nejen aktivisté, ale třeba i herci, kteří by bez Harryho Pottera dnes nebyli ničím. Například sám Daniel Radcliff zdůraznil, že transženy, tedy muži předělaní na ženu, jsou ženy.

Názor na bizarní situaci jsme zjišťovali u místopředsedkyně hnutí Trikolóra, která se ochraně tradičních rodinných hodnot nemálo věnuje, Zuzany Majerové Zahradníkové.

„Samozřejmě mi to nepřijde normální. Kdyby tohle nebyl veřejný projev, tak bych po moravsku řekla, že svět se v řiť obrací. Ve chvíli, kdy my tady začínáme znevažovat pohlaví jako taková a taháme do všeho ten trapný sociální konstrukt jmenující se gender, ty tradiční hodnoty, že rodina je otec, máma a dítě, dostávají trhliny,“ upozornila.

„Já to mimochodem vnímám jako velice nebezpečné a tyhle věci mě zvedají ze židle. O tom případu paní Rowlingové jsem četla a řekla bych, že můžeme děkovat bohu za to, že jsme takový národ švejků. A zatím, byť tedy v Parlamentu jsou síly, které takovéhle naprosté hovadiny podporují, myslím, že my švejci se tomu pořád ještě umíme smát. Ale to, co se děje v Anglii, ve Francii nebo třeba ve Švédsku, to už opravdu k smíchu není,“ kroutí hlavou Majerová Zahradníková.

Václav Klaus mladší se Zuzanou Majerovou Zahradníkovou

A vzápětí tak trochu sama nakousla věc, na kterou jsme dále chtěli znát její názor.

„Dokud se to člověka nedotkne osobně, má pocit, že to pluje kolem něj. Ale ono se nás to osobně začne dotýkat, a pokud nějaký muž je takový magor, že je schopen říct, že menstruuje, doporučila bych mu psychiatrii,“ prohlásila.

Shodou okolností na kauzu kolem Rowlingové zareagoval v pořadu DVTV transaktivista Viktor Heumann, který už dříve prohlašoval, že se u nás už brzy mohou začít objevovat případy těhotných mužů.

„I lidé, kteří mají bradku a pleš jako já, mohou menstruovat. Já jsem transmuž, procházím takzvanou tranzicí, funguji tak, že beru hormon testosteron. Pokud ho vysadím, mohu menstruovat. Na začátku tranzice taktéž. Menstruovat mohou nejenom transmuži, ale i nebinární osoby, které se neřadí jednoznačně k jednomu nebo druhému pohlaví,“ prohlásil.

Když jsme Zuzaně Majerové Zahradníkové jeho slova ocitovali, zdála se být značně v šoku. 

„Já mám pocit, že k tomuhle se už ani nejde slušně vyjádřit. To prostě nejde. A to je přesně to, o čem mluvím. Já s těmihle lidmi nemám žádný problém, ať si svobodně žijí, přeoperovávají se a doma si dělají, co chtějí. Ale ať se nesnaží většinové společnosti vnutit, že mají nějaké výsadní postavení a větší práva. A že to, co dělají se svým tělem a za co pak budou pykat ty děti, je v pořádku. To v pořádku není. Nebylo, není a nikdy nebude,“ zdůraznila.

„Já toho pána neznám a ani se k němu nehodlám vyjadřovat, ale myslím, že by měl podstoupit nějakou léčbu. Kterou vlastně určitě podstupuje, protože co vím, tak v rámci těchto transoperací oni berou docela slušná antidepresiva,“ dodala.

Budu se rvát jako buldok!

Ačkoliv během rozhovoru pálila ostrými, dala půvabná politička najevo i strach. A to o budoucnost svých dětí.

„Jestli my přistoupíme na takovou stupidní hru a budou na ni doplácet děti, které přirozeně nemají možnost volby, bojím se toho, co bude dál. Každé malé dítě, když vám namaluje obrázek, namaluje mámu a tátu. To je přece základ. Můžu vám říct, že vůbec svým dětem nezávidím jejich život, pokud se nám to nepodaří ubránit,“ povzdechla si.

Zuzana Majerová Zahradníková

Rázem ale ujistila, že právě to je pro ni hnacím motorem v politické kariéře.

„Ale to je důvod, proč dělám tuhle práci. Aby k tomu nedošlo. Udělám pro to maximum, moje děti to dobře vědí, jaký já jsem buldok,“ ujistila.

Pirátský milion na Prague Pride. Proč?

Podle jedné z hlavních tváří hnutí Trikolóra, jež tradiční hodnoty hájí, ovšem nebude boj proti „levicové progresivitě“, jak sama říká, nijak jednoduchý. A to kvůli rozložení sil na politické scéně.

„Aktuálně je to v Parlamentu zhruba padesát na padesát v otázce, jak to bude s manželstvím. My jsme s Václavem Klausem připodepsaní i pod tím ústavním návrhem, že manželství je tvořeno jedním mužem a jednou ženou. Před deseti lety by nikoho nenapadlo, že by tohle vůbec mělo být v ústavě,“ nechápe Majerová Zahradníková. 

Konkrétně jde podle ní třeba o Piráty.

„Podívejte se, když je Prague Pride. Organizátoři dostanou od pirátské radnice milion, nevím na co. Když někdo udělá pochod za tradiční rodinu, nic se nekoná. Piráti se nijak netají touto levicovou progresivitou,“ dodává.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:43 čtvrtek 15. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 476
  • 35
  • 30
  • 26
  • 25
  • 23