Fialo, omluv se mé ženě! Manžel političky Majerové je bez sebe

Poté, co se poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková rozhodla nepodpořit svou stranu ve snaze odstranit Václava Klause mladšího ze školského výboru, měl se předseda ODS Petr Fiala vyjádřit, že Majerová exprezidentova syna nejspíš miluje. A právě za svá slova by se měl podle jejího manžela Jana Majera omluvit. Ten Fialovi vzkazuje, že takto se člověk, který se jednou chce stát premiérem, nechová!

V ODS se odlišné názory netolerují. To ukázaly události posledních dní. Nejdřív byl za své výroky a názory ze strany vyloučen Václav Klaus mladší, a když se nyní poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková rozhodla, že nepodpoří kroky poslaneckého klubu, přišel útok, který nemá na politické scéně obdoby. A to přímo od předsedy ODS Petra Fialy.

„Já si to tak úplně nedokážu vysvětlit, snad jenom tím, že paní poslankyně, to mě tak napadá, může být do Václava Klause zamilovaná, nebo něco takového,“ glosoval to šéf ODS ve Sněmovně před novináři, čímž dosáhl jen toho, že se Majerová definitivně rozhodla poslanecký klub ODS opustit a zvažuje i odchod ze strany.

Za rámeček si Petr Fiala nedá nejen své – podle Majerové trapné – vyjádření, ale ani vzkaz od jejího muže, s nímž reportéři Expresu mluvili a který již od své plnoletosti patří mezi voliče ODS. S tím je ale prý konec.

„Od doby, co má žena vstoupila do politiky, se držím a dění nekomentuju, ale prohlášení pana předsedy Fialy považuju za velmi hloupé. Doufám, že člověk, který všude tvrdí, že aspiruje na vedení naší země, najde odvahu a ztracenou úctu a veřejně se mé manželce na plénu omluví. Vyzývám ho k veřejné omluvě na plénu,“ sdělil Expresu Majer, jehož prý Fialovo vyjádření rozesmálo.

„Vede druhou nejsilnější politickou stranu, chce být premiérem, přitom se nedokáže ovládat,“ myslí si Majer, podle kterého ono vyjádření nejvíce ublížilo právě Fialovi.

„Měl by si uvědomit, že mluvil k poslankyni, která byla zvolena v regulérních volbách. Lidé ji do Poslanecké sněmovny dostali díky preferenčním hlasům a ona je zodpovědná vůči svým voličům. Fiala by si měl uvědomit, jak se má politik chovat. Jeho výrok mi nijak neublížil, jen to vypovídá o osobnosti Petra Fialy,“ říká bez obalu manžel poslankyně Zuzany Majerové, jenž se sice s Petrem Fialou osobně nezná, s Václavem Klausem mladším se několikrát osobně potkal.

„Rozhodně na něj nežárlím a nemám důvod. Je to normální chlap,“ sdělil nám Majer, jehož jsme se zeptali, co si myslí o tom, že jeho žena opustila poslanecký klub ODS. „Ona je pro mě velká inspirace. Mám rád lidi, kteří něco proklamují a stojí si za tím,“ dodal Majer, který právě dnes pohřbil svého otce, jenž zemřel minulou sobotu. A právě kvůli tomu jeho žena ve čtvrtek nedorazila do Poslanecké sněmovny, což Petr Fiala měl okomentovat slovy, že nezná důvod její absence.

„Myslím si, že v poslaneckém klubu ODS věděli, že manželce umřel tchán. To vypovídá o tom, že pan předseda Fiala nemá soucit,“ dodal Majer, jenž znovu zopakoval, že člověk, který by jednou rád stál v čele České republiky, by se takto chovat neměl.

Zklamáním je pro něj i situace v ODS, kterou volí od dosažení plnoletosti. „Se zármutkem sleduji, že to v té straně funguje tak, že když se člověk drží toho, co slíbil svým voličům, tak je za to perzekvován,“ uzavřel Majer.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:34 sobota 17. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 428
  • 60
  • 45
  • 25
  • 22
  • 16