Od pondělí může Zeman v nemocnici přijímat návštěvy: Jako první přivítá Čaputovou

Prezident Miloš Zeman, který se léčí v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), bude moci od pondělí přijímat návštěvy. Jednou z prvních bude slovenská hlava státu Zuzana Čaputová. Kromě setkání se svým českým protějškem uctí památku sametové revoluce a převezme Stříbrnou medaili předsedy Senátu.

„Prezidentka Zuzana Čaputová se v úterý 16. listopadu 2021 během krátké návštěvy České republiky osobně setká s prezidentem Milošem Zemanem. Navštíví ho v Ústřední vojenské nemocnici,“ informoval na Twitteru prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se o zdravotní stav svého českého protějšku dlouhodobě velmi zajímá. V říjnu mu prostřednictvím dopisu popřála hodně zdraví a rychlé zotavení. 

Kromě toho vyjádřila přání, aby se s českou hlavou státu setkala, informovala kancelář slovenské prezidentky. Zeman ji poté rovněž v dopise informoval, že byl přeložen na standardní pokoj, kde může přijímat návštěvy.

Čaputová přijede do Prahy 16. listopadu na pozvání předsedy Senátu Miloše Vystrčila, který jí předá stříbrnou pamětní medaili.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová při návštěvě Prahy

„Na půdě české horní parlamentní komory jí bude v předvečer výročí 17. listopadu, Dne boje za svobodu a demokracii a Mezinárodního dne studentstva, slavnostně udělena Stříbrná medaile předsedy Senátu,“ informoval mluvčí Senátu.

Prezident po přeložení na standardní oddělení chystá na příští týden i schůzku s premiérem v demisi Andrejem Babišem a předsedou ODS Petrem Fialou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:44 neděle 13. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 5
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2