Čaputová změnila image! Chce být s krátkými vlasy za váženého státníka?

Zřejmě už nechtěla vypadat jako kočka od prezidentského křesla. Zuzana Čaputová se na setkání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem objevila v novém sestřihu. Trochu se zdá, že chce na pohled působit jako vážená státnice, krátkými vlasy se vyznačuje třeba taková německá kancléřka Angela Merkelová. Udělala krok k lepšímu?

Když vyhrála prezidentské volby na Slovensku, byl z toho poprask po celé Evropě. Zuzana Čaputová, téměř neznámá blondýna, působila trochu jako nevinná a roztomilá Alenka v říši divů.

Dost možná právě to, že její politické schopnosti zůstaly trochu v pozadí za jejím šarmem, teď ale Čaputovou motivovalo k zásadní změně image. Na návštěvě Paříže, kde se setkala s francouzským premiérem Emmanuelem Macronem, překvapila novým účesem!

Čaputová se rozhodla pro krátké vlasy. Není úplně jednoznačné, zda si je nechala zkrátit, nebo jde o trik kadeřníka, například slovenský časopis Šarm ale píše přímo o sestřihu.

Emmanuel Macron si Zuzanu Čaputovou nemůže vynachválit.

Slovenská prezidentka se nejspíš rozhodla, že se zbaví nálepky sympatické figurky v čele státu. Krátké vlasy totiž často volí ženy ve vysoké státní funkci, třeba německá kancléřka Angela Merkelová nebo teď již bývalá premiérka Velké Británie Theresa Mayová.

Čaputovou si Macron zjevně oblíbil.

Byť v nás nová image Čaputové budí rozpaky, Emmanuel Macron mohl na svém slovenském protějšku nechat oči. Byl samý úsměv a na adresu Čaputové pěl jednu ódu za druhou. Označil ji dokonce za symbol sjednocené Evropy.

„Společně se angažujeme, aby Evropa vzala svůj osud do vlastních rukou,“ prohlásil také.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:33 pátek 22. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 48
  • 35
  • 23
  • 22
  • 20