Hrdina příběhu znásilněné 16leté dívky: Migranty zahnal Turek, Němci jenom civěli

Není to ani týden, co v bavorském městečku Höhenkirchen-Siegertsbrunn došlo k dalšímu z řady násilných sexuálních deliktů páchaných běženci na domácím obyvatelstvu. Obětí tří Afghánců se stala teprve šestnáctiletá dívka, kterou přepadli cestou na vlak. Násilníky se podařilo zajistit díky odvážné reakci svědka Ergina A., který je tureckého původu. Přístup ostatních spoluobčanů ho šokoval.

Ačkoliv policie nejprve ze znásilnění dívky obvinila sedmadvacetiletého a o deset mladšího Afghánce z místního uprchlického tábora s tím, že než se k sexuálnímu ataku dostal třetí, osmnáctiletý migrant, byli vyrušeni, byl nyní i tento Afghánec opět zatčen.

Němečtí vyšetřovatelé třetího násilníka nejprve propustili, ale nejen po stížnostech obyvatelstva změnili rozhodnutí. Na těle nezletilé ženy se totiž našla i jeho DNA, která ukazuje na pohlavní zneužití také z jeho strany.

Hrdinný zásah německého Turka Ergina H. přispěl rozhodující měrou k rychlému zatčení pachatelů. Nebýt jeho, situace by dost pravděpodobně dopadla jinak. Minulý pátek kolem čtvrt na devět se rozloučil se svou přítelkyní a chystal se jet domů. V tu chvíli ale uslyšel křik o pomoc.

„Vyskočil jsem z auta a běžel k pachatelům. Byli vyděšení a utíkali,“ popisuje šestatřicetiletý muž, který marně volal na ostatní kolemjdoucí, aby mu pomohli, i když se jeden z běženců zastavil a vzdal. S úspěchem se nesetkala ani snaha zangažovat řidiče projíždějících vozů.

„Cítil jsem se úplně sám. Nikdo z lidí kolem nejevil ani nepatrnou známku, že by chtěl pomoci. Řidiči kolem nás jednoduše projížděli. Bylo to děsivé,“ popsal dál novinářce serveru merkur.de. Ergin před sebou na silnici uviděl nejstaršího z násilníků a v dálce u nádraží automobil policejní hlídky. „Skočil jsem do auta a úředníky informoval,“ líčí odvážný muž okamžiky, které předcházely pochytání a zatčení trojice.

Nicméně ho trápí nezájem a nevšímavost lidí: „Kde byli lidé, kteří mohli pomoci? Nebyl jsem jediný, kdo slyšel dívčiny výkřiky.“ Jeho myšlenky jsou i s obětí odporného zločinu. „Přeji jí, aby mohla brzy vést normální život.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:40 sobota 20. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 23
  • 11
  • 11
  • 11
  • 9