Soud potrestal migranty, kteří tři hodiny znásilňovali dívku (18): Pro hlavního aktéra 5,5 roku

Přes rok se táhl ostře sledovaný monstrproces s jedenácti násilníky, deseti migranty a jedním Němcem, kteří na podzim 2018 zdrogovali a pak tři hodiny znásilňovali osmnáctiletou dívku. Nyní konečně padl verdikt. Deset z jedenácti mužů bylo odsouzeno, nejtvrdší trest zní pět let a šest měsíců.

Útočníci se od začátku hájí, že dívka sex s nimi nejen chtěla, ale dokonce ho zoufale vyžadovala. Soud jim to ale nespolkl.

Sled událostí měl být takový, že jeden z násilníků dívku na diskotéce zdrogoval, pak ji vytáhl ven a ve křoví znásilnil. Následně se vrátil dovnitř a svoje kamarády upozornil, že venku je dívka, se kterou by se dalo užít.

To měli jeho kumpáni udělat a na dívce, která se snažila bránit, ale vzhledem k jejímu stavu to k ničemu nebylo, se prý střídali až tři hodiny, a to postupně jeden po druhém.

Násilníci dostali několikaleté tresty.

Na lavici obžalovaných stanulo osm Syřanů, Alžířan, Iráčan a Němec, je jim mezi 18 a 30 lety. Deset z nich poslal soud během dnešního dne za mříže.

Násilníci dostali několikaleté tresty.

Sedm z nich bylo odsouzeno za znásilnění. Nejtvrdší trest dostal muž jménem Majid H., a to pět let a šest měsíců. Další dva kumpáni vyfasovali čtyři roky a další čtyři pak tři roky a šest měsíců. 

Dalším trestem je čtrnáctiměsíční kriminál za sexuální napadení. Zbylí tři muži byli odsouzeni za neposkytnutí pomoci a porušení zákona o omamných látkách.

Celý soudní proces provázelo divadlo, kdy někteří z obviněných naschvál rušili, vykřikovali arabská slova nebo vyhrožovali svědkům. Soudce kvůli tomu musel přijmout speciální bezpečnostní opatření.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:28 pátek 20. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 34
  • 24
  • 23
  • 19
  • 19