Policisté znásilnili zkouřenou dívku (18) s pouty na rukou: „Sama to chtěla!“

Absolutní zvůle moci. Tak se dá krátce shrnout incident, jenž se odehrál na parkovišti restaurace newyorského Coney Islandu. Dva policisté se rozhodli obušky ztrestat neposlušnou kuřačku marihuany přichycenou přímo při činu. Nyní násilníci stanuli před soudem.

Své heslo „Pomáhat a chránit“ si dva policisté newyorského policejního okrsku vysvětlili po svém. To když se rozhodli ochránit spoluobčany od toxického marihuanového dýmu z jointa osmnáctileté Anny Chambersové na parkovišti restaurace Chipotle.

Pořádkoví úředníci Eddie Martins a Richard Hall dívce nasadili pouta, tuto pak s rukama za zády donutili společnými silami k sexu s jedním z nich. Samotnou událost policisté nepopírají, ale prý nešlo o znásilnění a s dívkou se na sexu předem domluvili a souhlasila s tím.

Na tuto interpretaci však reagovala samotná poškozená. „Samozřejmě, jen policajt si může myslet, že spoutaná teenagerka zatčená pro užívání drog je celá žhavá mít sex s policejním úředníkem,“ napsala na Twitter. „Chtěla tím dát najevo, že je naprostá lež, že by s něčím takovým souhlasila,“ uvedl pro New York Post její právník Michael David.

Obhajoba násilníků opojených vlastní mocí se naproti tomu pokusila dívku mravnostně znevěrohodnit tím, že zaslala prokuratuře dopis, ve kterém upozorňuje, že co vyšla obvinění na světlo, Chambersová na svém Instagramu zveřejňuje provokativní fotografie.

Její advokát na to jen konstatuje: „Byla znásilněná. Krutě zneužita v poutech. Tak to je.“ V následujících dnech čeká Martinse a Halla soud.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:12 pondělí 26. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 14
  • 12
  • 11
  • 7
  • 6