Zlobivý politik opět řádil! Urazil všechny ženy světa, vyštípou ho feministky z funkce?

Pořádná rána pro všechny bojovníky a bojovnice za ženská práva přišla z belgického Bruselu. Polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke totiž na půdě Evropského parlamentu hrubě urazil všechny ženy z celého světa. Podle něj jsou slabší a méně inteligentní a je tak naprosto správné, že berou méně peněz než muži. Je tento antifeministický názor pravda nebo se jedná o řeči afektovaného politika, který z neznámého důvodu nesnáší zástupce něžného pohlaví?

Polský europoslanec Janusz Korwin-Mikke si to tedy pěkně zavařil! Kvůli hrubým vyjádřením na adresu žen teď čelí vyšetřování. Kontroverznímu politikovi hrozí výtka, pokuta, dočasné zbavení hlasovacích práv i dočasný zákaz účasti na aktivitách parlamentu. Vyplatilo se mu bojovat za nerovnoprávnost mužů a žen?

„Samozřejmě, že ženy musejí vydělávat méně než muži. „Protože jsou slabší, menší a méně inteligentní, musí také méně vydělávat,“ “ řekl Korwin-Mikke na středečním zasedání europarlamentu v belgickém Bruselu.

Aby toho nebylo málo, tak Korwin Mikke své prohlášení začal argumentovat ještě tím, že v žebříčku stovky nejlepších šachistů světa není ani jedna žena. Tuto informaci světu dal web Euronews.

Netrvalo dlouho a hned se do europoslance začaly trefovat jeho kolegyně. Tou první byla Španělka Iratxe Garcia Perez. „Vím, že vás velmi rozčiluje a znepokojuje skutečnost, že my ženy můžeme reprezentovat občany na stejné úrovni jako vy. Teď mám dojem, že musím bránit evropské ženy proti mužům, jako jste vy,“ reagovala.

Zlobivý politik z Polska

Korwin - Mikke dost možná bude mít kvůli svému hanlivému výroku dost problémů. Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani totiž oznámil, že na základě stížnosti několika poslaneckých kolegů polského europoslance zahájil interní vyšetřování.

Čtyřiasedmdesátiletý Janusz Korwin-Mikke není žádným svatouškem. Tento zlobivý politik z Polska by si jistě vzpomněl na incident z roku 2015, kdy ho parlament potrestal za hajlování v zasedacím sále.

Zlobivý europoslanec opět řádil.

Loni se pak hanlivě vyjádřil vůči migrantům. Rok předtím nafackoval Korwin-Mikke ve Varšavě svému oponentovi, někdejšímu disidentovi a ministrovi Michalu Bonimu.

Bude teď jistě velice zajímavé sledovat to, jaký trest Janusz Korwin-Mikke dostane. Ještě peprnější ovšem bude boj, který s ním zcela jistě začnou svádět feministky z celého světa. Vyštípou ho z Evropského parlamentu?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:12 sobota 1. července 2017. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 7
  • 7
  • 7
  • 6