Co ukázala pitva ubodané Zdeňky: Před smrtí ji vrah zkopal a nechal ji umírat pomalu

Jedno smrtelné bodnutí nožem v afektu, tak měla podle dosavadních informací vypadat vražda Zdeňky K. v Itálii, kterou spáchal zločinec Francesco Fadda. Pitva a výslech ale ukázaly pravdu, Fadda předtím svou oběť zbil a zkopal, nožem zřejmě ohrozil i jednu z jejích dcer (11). Nakonec Zdeňce nezavolal pomoc, čímž by jí pravděpodobně zachránil život.

Okolí už se s Češkou Zdeňkou K. rozloučilo, případ její vraždy tím ale uzavřen není. Naopak, policie intenzivně vyslýchá pachatele Francesca Faddu, navíc proběhla i nařízená soudní pitva. Ta odhalila realitu.

Ačkoliv se dosud mělo za to, že Zdeňčině útěku do nedalekého baru předcházela jen zuřivá hádka, ve skutečnosti ji měl Fadda napadnout. Srazil ji na zem a následně ji zmlátil a zkopal, jak uvedl soudní lékař Salvatore Lorenzoni.

Rozzuřit mělo podle serveru La Nuova Sardegna Faddu to, že na něj ten den předtím, při dopolední hádce, zavolala policii. Zdeňce měl už dříve vyhrožovat, že pokud na něj zavolá policii, zabije ji.

Češku Zdeňku K. ubodal její bývalý přítel Francesco Fadda. Šlo o nebezpečného mafiána.

Policisté také podle serveru pracují s hypotézou, že Fadda málem zavraždil i jednu ze Zdeňčiných jedenáctiletých dcer. V jednu chvíli se po ní měl podle svědků ohnat nožem, naštěstí obě dívky vyvázly bez zranění.

Zdeňka mohla žít

Francesco Fadda se nyní hájí, že Zdeňku zabít nechtěl, že šlo pouze o zkrat. Jak ale vyplynulo ze soudní pitvy, ještě několik desítek minut po incidentu mohl zasáhnout a zachránit jí tak život. To však neudělal.

Svou umírající partnerku totiž odnesl do auta, zavezl k domu přítele a tam ji pohodil. Nezavolal jí žádnou pomoc. Zdeňka přitom zemřela až po čtyřiceti minutách.

Nožem jí Fadda sice propíchl plíci, nezasáhl ale žádnou krevní cévu. Pokud by se včas dostala do rukou lékařů, s největší pravděpodobností by přežila. Namísto toho Zdeňka pomalu vykrvácela a záchranka na místo přijela až ve chvíli, kdy už byla mrtvá.

Aktuálně se Francesco Fadda nachází ve vazbě, čelit bude hned několika obviněním. Kromě toho z vraždy to bude i z únosu či kladení odporu vůči veřejným činitelům. Také platí, že je nadále obviněn z domácího násilí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:30 úterý 23. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 34
  • 30
  • 29
  • 29
  • 28