Mše i průvod se starostou v čele: Italské město kvůli ubodané Zdeňce vyhlásilo smutek

Nezvykle velké pocty se v Itálii dočká Češka Zdeňka K., kterou zavraždil její italský expartner Francesco Fadda. Město Sorso, kde i se dvěma dcerami žila, na dnešní den vyhlásilo smutek. K večeru se pak za ni bude konat mše, na niž půjdou občané města průvodem se zapálenými svíčkami v čele se samotným starostou. Vrah se mezitím brání, že ho žena napadla první a on se jen bránil.

Do Itálie přijela z Česka až v dospělosti, přesto ji místní brali za svou. A teď se Zdeňce K., kterou ubodal partner a známý kriminálník Francesco Fadda, dostane nečekaně velké pocty.

Truchlit za ni bude celé čtrnáctitisícové město Sorso, kde i se svými dvěma dcerami žila. Doslova celé.

Radnice na středu vyhlásila den smutku. Rolety obchodů budou staženy jen do půlky, lidé také budou mít na oblečení připnuté červené mašle jako symbol boje proti násilí na ženách.

V půl sedmé večer se také bude konat mše za Zdeňku v místním kostele San Pantaleo. Následovat bude průvod, jehož se zúčastní nejen běžní občané, ale také představitelé škol, nejrůznějších institucí a především města.

Francesco Fadda připravil dvě holčičky o mámu. Jedna z dcer Zdeňky Krejčíkové je přitom vážně postižená.

Mezi nimi bude třeba i ředitel speciální školy, kterou navštěvují obě Zdenčiny dcery, a dokonce i samotný starosta města Fabrizio Demelas. Průvod se zapálenými svíčkami v rukou dojde až na Garibaldiho náměstí, kde stojí radnice. Tam proběhne vzpomínková akce.

Vrah se brání: Napadla mě!

Pětačtyřicetiletý násilník a vyhlášený kriminálník Francesco Fadda podstupuje sérii výslechů.

Podle italského serveru Vistanet.it se brání, že partnerku zabil v sebeobraně, prý ho nožem napadla jako první a měla ho dokonce zranit.

Fadda byl vášnivým uživatelem anabolických steroidů.

Fadda údajně skutečně poranění na noze má, jenže den před vraždou ho měla potkat blíže nespecifikovaná nehoda. Znalci tak nyní zkoumají, odkud jeho zranění pochází.

Těžko ale lze věřit, že by se milovník kulturistiky a ostřílený kriminálník musel proti (na pohled) něžné a drobné ženě bránit tak, že ji bodne do hrudi. Navíc svědci popsali, že Fadda Zdeňku s nožem v ruce očividně pronásledoval.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:56 čtvrtek 18. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 48
  • 45
  • 45
  • 43
  • 43