Přišel o nohy, ale našel lásku! Zdenka z Výměny požádala přítelkyně o ruku

S většinou lidí by to pořádně zamávalo. Zdenek (34) z Výměny manželek, který měl nedávno těžkou autonehodu a byly mu amputovány obě nohy, působí ale jako vyloženě šťastný člověk. Jedním z důvodů je nejspíše to, že ho jeho přítelkyně požádala o ruku. Kdy bude svatba?

Pohodář Zdenek, který se nedávno objevil v reality show televize Nova Výměna manželek, měl v únoru vážnou nehodu. Utrpěl zranění hlavy a žeber a musely mu být amputovány obě nohy.

Pro televizi Nova teď Zdenek promluvil nejenom o osudové tragédii, ale také o svých plánech do budoucna. Je neuvěřitelné, jak vše bere pozitivně.

„Já jsem relativně v pohodě. Stalo se, co se stalo. Život pokračuje, teď se snažím co nejvíce rehabilitovat, abych fungoval,“ vzkazuje odhodlaně z nemocnice.

Zdenek se těší na svatbu.

„Psychicky jsem na tom líp než všichni ostatní. Chápu, že jsou z toho všichni špatní, úplně jedno mi to také není, ale říkám si, že jsem v pohodě. Byla za mnou psycholožka a po dvou sezeních řekla, že nemá cenu, aby za mnou chodila,“ pokračoval Zdenek, který poodhalil také to, co ho v následujících týdnech a měsících čeká.

„Čeká mě ještě několik operací, nějaká plastika a hlavně spousta hodin rehabilitací. Na protézy si určitě počkám, může to trvat až dva roky. Můj prvotní cíl je dostat se domů a doufám, že to bude co nejdříve,“ řekl dále Zdenek.

Je neskutečné, jak Zdenek vše bere pozitivně.

Když se po tragické nehodě a následné amputaci Zdenek probudil, nevěděl prý, co s ním bude. Byl dokonce na pochybách i ohledně své přítelkyně Dity. Nebyl si prý jistý, zda s ním zůstane. Dita ho ale nakonec požádala o ruku!

„Omluvil jsem se jí, že si nemohu kleknout na koleno, tak jsme to udělali obráceně. Chci si tam ale (k oltáři, pozn. red.) dojít sám,“ dodal na závěr Zdenek.

Zdenek s Ditou chystají svatbu.

Pokud se mu to povede, jistě to bude i díky pomoci štědrých lidí, kteří Zdenkovi i jeho rodině přispěli částkou už více než půl milionu korun. 

Chcete-li pomoci i vy, zde je bankovní spojení: číslo účtu nadace 4228732329/0800, variabilní symbol 201901.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:39 úterý 2. července 2019. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 18
  • 18
  • 14
  • 13
  • 13