Nejedl a nepil, věděli jsme, že se domů nevrátí. Srstkův syn promluvil o otcově smrti

Nejedl, nepil, a když si ho o víkendu odvezli do nemocnice, už bylo jasné, že se domů nevrátí. Syn oblíbeného herce a kaskadéra Zdeňka Srstky Jiří se několik dní po otcově smrti rozpovídal o tom, jak probíhaly jeho poslední dny. Prozradil také, proč se rodina rozhodla ke kritizovanému kroku neuspořádat veřejný pohřeb.

Dlouhou dobu se pral s těžkou nemocí a v pondělí svůj boj prohrál. Herec, kaskadér a tvář pořadu Chcete mě? Zdeněk Srstka nemohl chodit a už v lednu letošního roku se Expresu svěřil, že ho trápí nechuť k jídlu. A podle jeho syna Jiřího se právě tento problém krátce před jeho smrtí vystupňoval.

„Odmítal už přijímat jak potravu, tak tekutiny, zavolat záchranku bylo už nevyhnutelné,“ řekl Jiří Srstka serveru Blesk.cz.

Když si záchranáři otce z jeho domu v Klánovicích minulý víkend odváželi, věděli prý jeho blízcí, že už se zpátky nevrátí.

„Když odvezli tátu v neděli odpoledne do Nemocnice na Bulovce, bylo nám všem jasné, že se již nevrátí, že ho již neuvidíme. A také v pondělí přes veškerou snahu lékařů zemřel,“ prozradil Jiří Srstka.

Zdeňka Srstku dlouho trápily zdravotní problémy.

Ačkoliv byl Zdeněk Srstka televizní ikonou a třeba jeho hláška „Hliník se odstěhoval do Humpolce“ z filmu Marečku, podejte mi pero zlidověla, veřejný pohřeb rodina zařizovat nebude. Šlo o kritizovaný krok, Srstkův syn ale vysvětlil, že si to otec právě takto přál a rodina chce jeho přání respektovat.

„Třikrát nás všechny důrazně upozornil, že si nepřeje žádný veřejný pohřeb ani tryznu, prostě nic. A jsou na to svědci! Proč si to přál, nevím, rozhodně ale tátovo přání splníme,“ řekl Jiří Srstka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 sobota 30. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 28
  • 21
  • 19
  • 19
  • 18