Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Člen Rady ČT Šarapatka: Ironický humor na Facebooku po vzoru Nory Fridrichové

    Zdeněk Šarapatka z Rady ČT se na sociálních sítích chová trochu jako Fridrichová. | foto: Koláž Expresu

    Moderátorka České televize Nora Fridrichová (41) vyvolala před časem velice silné emoce svým provokativním příspěvkem na sociální síti, v němž posílala voliče starší 40 let mimo Českou republiku. Mluvčí veřejnoprávního média krátce poté uvedla, že televize se chováním své hvězdy zabývá, ale za Fridrichovou pevně stojí člen Rady České televize Zdeněk Šarapatka (60). Ten moderátorku už i napodobuje.

    „Podle mě by celonárodní situaci zklidnila nějaká úleva voličům a dovoluji si navrhnout letenky zdarma pro 40+, do zemí mimo EU samozřejmě,“ napsala před časem na svém Twitteru moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová.

    Tímto příspěvkem naštvala nejenom některé běžné občany, ale i politiky. Ozval se například Jaroslav Foldyna z ČSSD. S ním se Fridrichová skrz Twitter pustila do slovní přestřelky a dělala si z něj legraci. „Pane Foldyno, měl byste jíst víc masa,“ radila mu například.

    Poslanec Václav Klaus mladší dokonce uvedl, že se rozhodl napsat otevřený dopis Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Chtěl slyšet jasné stanovisko a vysvětlení, zda je chování moderátorky v souladu se stanovami České televize. 

    Tento dopis si měli možnost pročíst i členové Rady České televize.  

    „Pan Klaus se na úkor Nory Fridrichové lopotně snaží vytřískat laciné politické body,“ řekl Expresu před časem radní Zdeněk Šarapatka, který ale tehdy nedokázal odhadnout, zdali se Nora Fridrichová za své chování dočká nějakého trestu.

    Nyní Šarapatka na svém Facebooku provokuje podobným způsobem jako zkušená novinářka, na svůj Facebook si umístil fotografii s belgickým ovčákem před budovou České televize a připsal velice sarkastický komentář.

    „Pro Sputnik CZ, Parlamentní listy, AC24, Svět kolem nás, První zprávy, Aeronet, Nová republika a Vlastenecké noviny,“ vyjmenovává v úvodu příspěvku a naznačuje, že výše uvedená médií považuje za nedůvěryhodná. „Česká televize zakoupila z koncesionářských poplatků 150 kusů plemene bruselský ovčák! (...) Speciální plemeno má být nasazováno k odhalování vlastenců ve zpravodajství České televize a ke střežení tajného televizního archivu s tajným dokumentem o sčítání zlatých cihel radních ČT v sídle Sorose. Pozor, už to mažou,“ zakončil ironii člen Rady České televize.

    Takhle se na Facebooku vyjadřuje člen

    Není to poprvé, co radní Šarapatka na sociálních sítích provokuje lidi kolem sebe. Dlouhodobě vede například spory s populárním moderátorem Lubošem Xaverem Veselým.

    „Takováto lidská hovada rozhodují o ČT, o televizi, kterou my platíme,“ řekl Expresu na adresu radního Xaver. Před časem Šarapatka také urazil manželku hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářovou, nazval ji zlatokopkou.

    Zdeněk Šarapatka patří také mezi dlouhodobé kritiky Miloše Zemana. Pálí často i do jeho spolupracovníků. V minulosti přitom Šarapatka vedl Zemanův premiérský kabinet.

    V roce 2000, kdy propukla kauza Olovo a deník MF DNES informoval, že mezi poradci tehdejšího premiéra a dnes prezidenta Miloše Zemana vznikl hanopis za účelem zdiskreditování vlivné političky ČSSD Petry Buzkové. 

    Šarapatka tehdy usvědčil z autorství Šloufova poradce Šímu a popudil proti sobě většinu Zemanových stoupenců. Šarapatka poté na protest odešel z Úřadu vlády ČR, vystoupil z ČSSD a opustil politiku.

    Od roku 2015 je členem Rady České televize. Šarapatku jsme kontaktovali, aby nám řekl, co svým příspěvkem na Facebooku zamýšlel, ale doposud nereagoval.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:00 čtvrtek 7. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      64
    • Super
      20
    • Haha
      11
    • Cože
      11
    • Sladký
      11
    • Tvl
      10