Nemá koule, lže a pomlouvá! Radní ČT Šarapatka pálí do Zemana. Jaký by on byl prezident?

Chvíli byl ticho, teď mu ale zase narostla křídla! Radní České televize Zdeněk Šarapatka se opět ostře pustil do prezidenta Miloše Zemana, jehož nazval zbabělcem, který jen pomlouvá a řve z bezpečí. Šarapatka hlavu státu drsně pozurážel krátce poté, co uspěl u soudu a dočkal se po třech letech omluvy od Ministerstva financí právě za Zemanova slova.

Zdeněk Šarapatka v pátek konečně dostal vytoužený omluvný dopis od Ministerstva financí za slova, která o něm podle Nejvyššího soudu nepravdivě řekl v televizi Barrandov prezident Miloš Zeman.

Zeman v dnes již neexistujícím pořadu Týden s prezidentem pravil, že Šarapatku před lety jakožto svého poradce vyhodil pro neschopnost. Šarapatka přitom tvrdí, že odešel po vzájemné dohodě. Za prezidentova slova se muselo omluvit Ministerstvo financí, protože hlavu státu žalovat nelze.

Zdeněk Šarapatka je od roku 2015 členem Rady České televize.

Nemá koule, lže a pomlouvá!

Úspěch u soudu oslavil Šarapatka tak, jak je u něj zvykem. Zemana, jehož ostře a rád kritizuje dlouhé roky, drsně pozurážel na svém Facebooku.

„Vždycky to byl zbabělec. Před dvaceti lety jako dnes. Paměť je holt sviňa: Na nepříjemnosti mezi čtyřma očima neměl nikdy ‚koule‘. Zato před klakou a před publikem si otevíral ústa,“ napsal ve svém příspěvku Šarapatka.

A radní v drsné kritice prezidenta Zemana pokračoval dál.

„Lhal, pomlouval, urážel. Ženy nevyjímaje. To mají zbabělci společné: na Hradě i v podhradí. Řvou z bezpečí, za zády ochranky, z tribun obšancovaných fízly. Z televizních obrazovek. Z rádia. Srabi, srabi, srabi. Ostudy země,“ dodal radní ČT, který byl členem sboru poradců na Úřadu vlády v letech 1998–2002, kdy byl premiérem právě Miloš Zeman.

Zakázal bych komunisty a rozpustil Sněmovnu

V komentářích pod výše uvedeným statusem Šarapatka jednomu ze svých přátel dokonce (pravděpodobně se vší vážností) popsal, jak by se on choval, kdyby se stal prezidentem.

„Můj program by bolševičtí nostalgici, nácci a vysokoškoláci života nerozdýchali: 1. Rozpuštění Poslanecké sněmovny podle čl. 35 odst. 2 Ústavy České republiky. 2. Kroky k obnově důvěry evropských a severoatlantických spojenců v Českou republiku. 3. Tlak na přijetí zákona o zákazu KSČM,“ uvedl radní ČT.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 středa 13. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 185
  • 66
  • 52
  • 35
  • 35
  • 26