Co má rád šéf „Slušných lidí“ Pernica? Mizerné komiksy, extremismus a svaly

O hnutí Slušní lidé toho v poslední době bylo řečeno mnoho, zvláště v souvislosti s happeningem, který vyvrcholil pokusem o natření růžového tanku na zeleno. Kdo je ale Zdeněk Pernica, předseda tohoto bizarního politického uskupení?

Zdeněk Pernica, zápasník, pseudopolitik, špatný umělec a pravicový extremista! To vše se v jeho osobnosti snoubí.

Známý boxer proslul v celém Brně zejména jako člen fotbalového gangu „Johny Kentus Gang“, kde mu důvěrně přezdívali Gauny a který byl plný výtržníků a také pravicových extremistů.

Pernica a pár dalších členů gangu později vytvořili jádro hnutí Slušní lidé, které vzniklo v roce 2016 a zabývá se zejména bojem proti sluníčkářům, migrantům, kolaborantům, vlastizrádcům a levičákům.

Jinými slovy, jedná se o krajně pravicové politické uskupení, jehož úhlavním nepřítelem je projekt Žít Brno.

Kromě všemožných protestních happeningů a psaní výhrůžných statusů na Facebooku se občas nejvěrnější členové hnutí se Zdeňkem Pernicou v čele pouští také do akcí na hraně zákona. Terčem jejich nátury se v září loňského roku stal náměstek primátora Matěj Hollan, kterého Pernicou zorganizovaná skupinka převážně skinheadů hlučně hledala po celém Brně a když jej nenalezli ani doma, akci rozpustili.

Důvodem pro tento hon byla Hollanova akce Pivem proti nenávisti, která měla reagovat na incident v pivnici U Poutníka, odkud byl Hollan s Matějem Stropnickým lehce řečeno vypískán. Po tomto incidentu se Hollan označil za „oběť holokaustu“ a chtěl vyvolat diskusi s protistranou.

Protože zmíněná hospoda se považuje za apolitickou, na protest proti tomuto počinu měla v den, na kdy byla debata svolána, zavřeno. Pernicovi a jeho přátelům tedy nezbylo, než se za Hollanem vydat po svých. A jak již víme, neuspěli.

Kromě své politické činnosti se Zdeněk Pernica věnuje také boxu a na internetu sdílí desítky fotek svých svalů. Na jeho přezdívku Gauny je v obchodním rejstříku registrována bezpečnostní agentura.

Gauny Zdenda Pernica se toho nebojí!

Pernica se věnuje také tvorbě komiksů nevalné kvality, které vytváří pomocí mobilní aplikace. Krátké stripy přitom postrádají jak humor, tak snesitelný pravopis.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:29 úterý 19. září 2017. Anketa je uzavřena.

  • 51
  • 26
  • 11
  • 11
  • 10
  • 10