Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komunistická mlátička Ondráček: „Vyhrožují mé rodině, chci policejní ochranu!“

    Jako příslušník SNB před 28 lety nadšeně bil studenty na Národní třídě. | foto: koláž Expres.cz

    Rozbouřené emoce z návrhu ustavit komunistu Zdeňka Ondráčka předsedou parlamentní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů gradují před pátečním hlasováním pléna Sněmovny. Zašlo to dokonce tak daleko, že má bývalý příslušník Sboru národní bezpečnosti a aktivní účastník zásahu proti demonstrantům 17. listopadu 1989 strach. Dokonce zvažuje žádost o ochranu hrazenou z peněz daňových poplatníků.

    Jako dvacetiletý příslušník Veřejné bezpečnosti se Zdeněk Ondráček oháněl tvrdým obuškem při umravňování protikomunistických nepokojů. To mnoha občanům i osobnostem veřejného života vadí natolik, že si jeho předsednictví v tak důležité bezpečnostní komisi neumějí představit a nesouhlasí s ním. Nejhlasitěji proti tomu vystupuje prezidentský kandidát Michal Horáček, ale postavil se proti tomu i například Zdeněk Svěrák.

    Kromě klasických protestů čelí komunistická mlátička Ondráček i mnohem zlověstnějším výhrůžkám. Při letmém pročtení jeho Facebooku narazíme na nemálo nadávek, jenže sám poslanec za KSČM přiznává, že kampaň proti jeho osobě ohrožuje i další členy rodiny a má strach.

    „Mě osobně zlomit nemohou, ale pokud po pátku neustane tlak a výhrůžky mé rodině, budu nucen požádat o policejní ochranu. Nikdo neví, kam až jsou schopni ti magoři zajít,“ napsal na svém profilu na serveru ParlamentniListy.cz.

    11.prosince 2017 v 17:54, příspěvek archivován: 14.prosince 2017 v 12:52

    VIDEO: Video Facebook Michal Horáček 11. 12. 2017 17:54

    Pro zobrazení videa musíte mít zapnutou podporu JavaScriptu

    Zítra se v poslanecké sněmovně bude projednávat jmenování předrevoluční mlátičky Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS. Minulý týden jsem otevřenou výzvou oslovil Andrej Babiš, aby poslanci za ANO jmenování Ondráčka zabránili. Dnes se k mé výzvě #kdomlcisouhlasi přidali i Zdeněk Svěrák, Pavel Pafko a Petr Pithart. Sdílejte toto video také vy. A pište tady na FB ANO a sdělte poslancům, co si myslíte o jmenování člověka, který ve službách okupačního režimu mlátil pendrekem lidi, kteří chtěli projevit svůj názor. Spolu to dáme!

    Musel řešit též zablokování svého facebookového účtu poté, co ho některý z odpůrců nahlásil za porušování pravidel. „Po týdnu blokace jsem zase zpět. Musím říci, že tu hru proti mně rozehráli ve velkém. Rozjedou kauzu a v tu samou dobu mě zablokují na sociálních sítích, to abych se nemohl bránit. Zřejmě nový způsob demokracie,“ napsal svým příznivcům na sociální síti.

    Kromě výrazů podpory od svých známých a voličů se ovšem dočkal i brutální kritiky zejména antikomunistických oponentů. „Já se fakt bavím, nedemokrat brečí, když zažívá vlastní medicíny. Každý, kdo je poznamenán minulostí takovou jako tady uvedený pán, by vůbec neměl být ve státní službě. Může být rád, že je režim po převratu nepověsil jako v Norimberku,“ píše jeden ze slušnějších. Jiní rovnou mluví o komunistických sviních a kolaborantech.

    Na Facebooku odpůrci Ondráčka příliš nešetří.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:06 sobota 14. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      9
    • Super
      8
    • Trapas
      6
    • Cože
      5
    • Sladký
      4
    • Tvl
      3
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...