Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sonda do duše bohumínského monstra: Kdy se z Konopky stal opilec a tyran?

    Na fotografiích, které jeho syn s partnerkou sdíleli na sociálních sítích, působil jako hodný dědeček a celkem pohodový chlapík. Zdeněk Konopka (54) se přitom v sobotu postaral o jeden z největších masakrů, které Česko pamatuje. Ze zášti podpálil byt, v němž se nacházela jeho manželka, syn i vnuk. Žena, která rodinu Konopkových dobře znala, Expresu sdělila, že poslední dobou se bohumínský vrah choval jako šílenec, dříve prý ale takový nebyl. Jak se z kdysi normálního člověka stal opilec, agresor a nakonec i masový vrah?

    Celé Česko už několik dní mluví o tragédii v bohumínském paneláku, již má na svědomí Zdeněk Konopka. Podle sousedů šlo o agresivního podivína, který když se napil, nebylo radno si s ním zahrávat. 

    Expres mluvil s rodinnou známou, paní Martinou. Ta nám řekla, že poslední roky se Konopka skutečně choval jako psychopat, ale dříve to byl celkem normální chlapík, jehož lidé měli rádi. 

    „Žili se ženou celkem normálně. On ve městě prodával srnčí klobásky a rád se všemi vždy pokecal. Do práce chodil dřív, aby se pozdravil se svými kolegy a dal si s nimi kafe,“ řekla nám na úvod paní Martina.

    Zhruba před dvěma lety ale Konopku zasáhla tragédie, z níž se prý dodnes nevzpamatoval.

    „Umřel mu druhý syn Marek. Mladická nerozvážnost, skákal z vagonu na vagon a spadl pod koleje. Zdeňka to tehdy úplně zničilo. Nechal si vytetovat jeho jméno, začal hodně pít a byl velmi agresivní. Chodil k psychiatrovi, ale léčbu brzy ukončil,“ svěřila se žena, která má k rodině Zdeňka Konopky blízko.

    Manželku zavíral do sklepa

    Deprese, nenávist k celému světu a do toho litry alkoholu denně udělaly své. Z kdysi milého chlapa se stalo monstrum, jež denně terorizovalo vlastní ženu Silvii.

    „Často ji bil, když byl opilý. Nikam ji nepouštěl. Dokonce ji měl zavřít do sklepa a nechat ji tam přes noc. Úplně ji týral,“ říká paní Martina.

    Manželka měla ze Zdeňka velký strach. Podle paní Martiny měl Konopka u sebe i zbraň a nedělalo mu problém s ní ohrožovat nevinné lidi. Není tak divu, že se Konopkova žena rozhodla od svého agresivního muže utéct.

    „Syn s partnerkou se jí snažili pomoct, ona jim ale říkala, že by to bylo ještě horší. Pak si ale uvědomila, že už to nejde vydržet, a rozhodla se od něj utéct a šla bydlet k synovi. On jí poté začal vyhrožovat,“ dodává rodinná známá.

    Tři dny před tragédií měl Konopka své ženě opět vyhrožovat. Když se v sobotu dozvěděl, že v bytě jeho syna Lukáše probíhá narozeninová oslava, na niž jako jediný z rodiny nebyl pozvaný, rozhodl se pro tu úplně nejšílenější možnost. 

    Pod vlivem alkoholu vyrazil na čerpací stanici, zakoupil si benzín a ten vylil na dveře bytu. Škrtl sirkou a odstartoval nevídaný teror. 

    V plamenech v nepředstavitelných bolestech zemřel jak jeho syn Lukáš, tak vnuk Dominik a dalších devět lidí. Za úmyslné založení požáru a vraždu jedenácti lidí Zdeňku Konopkovi hrozí až doživotí.

    Policistům měl po tragédii říct, že takový teror neměl v plánu, ale „pouze“ chtěl všechny v bytě postrašit.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:53 čtvrtek 10. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      133
    • Super
      42
    • Trapas
      41
    • Sladký
      40
    • Cože
      39
    • Haha
      36
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...