Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hřibovy tatrovky kolem rybníka: Cesta byla hrozná už předtím, hájí se náměstek pro dopravu. Radnice nesouhlasí

    Včera jsme vás informovali o tom, co se nyní děje na pozemku Zdeňka Hřiba (Piráti) v pražských Kyjích. Tam nezůstal kámen na kameni a kdysi klidné místo se změnilo v rušné staveniště. Zatěžkávací zkouškou prochází i místní komunikace, která úpí po náporem těžkých nákladních aut a další techniky. Náměstek pro dopravu se brání, že nedělá nic, co by nebylo dovolené, pachuť místních však zůstává. Takhle si sousedy asi neudobří!

    „Na dům byl vydán demoliční výměr, protože měl popraskané zdi a ohrožoval okolí a pochopitelně bez nákladního auta nelze suť odvézt. Podle mých informací už byla nicméně suť odvezena a další auta tedy jezdit nebudou. Panelová komunikace U Rybníka je bohužel dlouhodobě ve špatném stavu. To je ostatně jasné třeba i z panoramatických záběrů z Mapy.cz,“ brání se Zdeněk Hřib, který není nadšený z toho, že se na stavbu jeho nového sídla upírají zraky veřejnosti.

    Ve vyjádření, které zaslal Expresu, se hájí tím, že na cestu mohou vjíždět i místní. „Na místě je dodatkovou tabulkou na tu silnici dlouhodobě povolen vjezd místním. Ostatně většina domů tam má garáže. Je to jasně vidět na Mapách Google i na Mapy.cz. Jak by se asi jinak majitelé dostali do svých garáží, kdyby tamtudy nemohli jezdit?“ ptá se náměstek pro dopravu, který mimo jiné poukazuje na to, že komunikace je dlouhodobě ve špatném stavu.

    Bohužel ohánění se sousedy s garážemi, to je cesta do pekel. Sousedé asi těžko jezdí do garáže tatrovkami naloženými až po okraj sutí a nepořádkem z demolice starého domu, který na místě stál.

    Když se místní ptali řidiče, proč jezdí po komunikaci, kde je zákaz pro nákladní vozy, odpověděli jim, že ho sem poslal Zdeněk Hřib.

    Takhle si Hřib nové kamarády v ulici rozhodně neudělá. Nehledě na to, že říkat, že už byla cesta hrozná předtím, a posílat na ni těžká nákladní auta, to je taky výmluva hodná školáka první třídy základní školy. Od náměstka pro dopravu, který chce omezovat dopravu v centru města, budovat přechody a cyklostezky nebo sázet stromy, ale když jde o jeho vlastní zájem, Green Deal musí počkat, jde o zvláštní přístup v duchu: Káži vodu, piji víno.

    Pirátský politik se brání i tomu, že by se ze zahrady vozil nepořádek. „Nic takového tam tento rok neprobíhá. Zahrada byla už dávno vyklizena. I to je vidět na leteckých snímcích na Mapách Google,“ ohání se opět snímky z internetu.

    Ano, vozit bordel ze zahrady nebo tuny suti z domu, v tom je velký rozdíl. A ve finále vlastně ano! Sutiny ve finále váží mnohem více než harampádí ze zahrady, které Hřib prý už odvezl. Cesta takto trpí ještě více...

    Hřibovi do karet nehraje ani vyjádření vysoce postaveného člena vedení Prahy 14, který s náměstkovými slovy tak úplně nesouhlasí.

    Na místě úřaduje bagr, suť odváží tatrovky.

    „Není to standardní komunikace, ale obslužná či účelová. Nejsem žádný dopravní odborník, ale pan Hřib to dobře ví. Ptal se na úřadě, jestli tam může, a řekli mu že ne, tak raději ani nepožádal. Ale asi zapře i to. Navíc tatrovka je širší než komunikace, vůz ji celou zabere a blokuje ji. Podle vyhlášky měl pořádat o zábor,“ nechal se slyšet zástupce městské části, v jejímž katastru se Hřibův pozemek nachází.

    „Taky bych řekl, že tam zákaz je pro všechny vozy kromě rezidentů, což stavební firma opravdu není,“ doplnil.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:16 sobota 5. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      136
    • Super
      22
    • Haha
      17
    • Tvl
      17
    • Sladký
      7
    • Cože
      6