Prohra v Praze? Vysvědčení pro Hřiba, zaznělo na Pirátském fóru. Primátor mlčí

Odvolat šéfa Ivana Bartoše? Podle skoro devadesáti procent hlasujících pirátů na otevřeném fóru nesmysl. Příčinu volebního fiaska, kdy strana získala pouhé čtyři mandáty a její hlas tak bude v Poslanecké sněmovně sotva slyšet, hledají jinde. Objevil se i názor, že do výsledků výrazně promluvila prohraná Praha, kterou má mít na svědomí primátor Zdeněk Hřib.

Sobotní výsledky parlamentních voleb už okomentoval snad každý politik v zemi. Kromě pražského primátora, který je jinak na Facebooku či Twitteru velmi aktivní a zvěčnil se i u volební urny.

Ve veřejném prostoru mezitím sílí názor, že právě on má značný podíl na debaklu, kdy koaliční Starostové prakticky vykroužkovali Piráty ven z Poslanecké sněmovny. 

Hřibovi to vzkazují lidé v diskuzi u posledního příspěvku, jeho jméno ale padlo i na pirátském fóru, kde se řeší odvolání šéfa strany Ivana Bartoše.

„V Praze vládneme a volič vnímá, jestli vládneme pozitivně, nebo negativně. Pokud se Praha po tolika letech, kdy byla voličskou základnou Pirátů, přebarvila na modro, a to tak, že ODS má skoro dvojnásobný zisk, je to vysvědčení pro Zdeňka Hřiba a pro jeho tým,“ míní člen krajského sdružení Pirátů Ondřej Kališ.

Zdeněk Hřib a pirát Ondřej Profant, který poslanecký mandát neobhájil.

Koalice Spolu skutečně hlavní město, kde je přitom ODS na magistrátu v opozici a současně i politicky válčí s pirátským vedením, drtivě vyhrála. Brala 40 procent, zatímco Piráti jen 22,6 procenta.

Zejména v posledních týdnech byli primátor Hřib a jeho kolegové masivně kritizováni za žalostnou situaci v Praze, kde jsou i po skončení prázdnin všude uzavírky. 

Na přetřes přišly také investice desítek milionů korun do digitalizace města, která zatím nenese příliš viditelné výsledky. Opozice se začíná intenzivně zajímat o to, kam tedy hromady peněz z městského rozpočtu vlastně tečou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:09 čtvrtek 10. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 98
  • 31
  • 16
  • 9
  • 8
  • 7