Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Všichni primátorovi muži. Kdo všechno kryje Hřibovi záda a kdo nahradil pirátku Míšu?

    Primátor Zdeněk Hřib bude na zastupitelstvu bojovat o své setrvání ve funkci. Nezachraňuje ho pouze armáda anonymních poradců s platem půl milionu korun měsíčně. Pozici primátora zachraňují i někteří jeho političtí kolegové, jimiž se rád chlubí na sociálních sítích. Pro zajímavý status neváhá laškovat se sovou na mostě Legií, stejně jako se proměnit v „ďábla“ pražské zoo.

    Nejdražší tým poradců v historii pražského magistrátu na všechno nestačí a Zdeněk Hřib se rozhodl, že své jméno bude vylepšovat na sociálních sítích, kde mu ochotně sekundují jeho vyvolení.

    Někdy se ale snaha mine účinkem. Poslední týdny působí v podání pražského primátora spíše jako pokusy někoho, kdo se zamiloval do jednoho fotografického filmu a touží stát se uznávaným influencerem, který pózuje s trenýrkami v pražské zoo a vesele vypráví, jaký je to vlastně ďábel.

    Ano, i tohle přináší sociální sítě pražského primátora. 

    Když se v roce 2018 stala Michaela Krausová pražskou zastupitelkou, ochotně se na magistrátu fotila se Zdeňkem Hřibem a slibovala, že udělá město transparentnějším.

    Vaz jí zlomily schůzky s manažerem reklamní firmy JCDecaux Tomášem Tenzerem, který musel před soudem vysvětlovat korupci a manipulaci s veřejnými zakázkami.

    Michálková šéfa magistrátu ochotně nahrazovala na tiskových konferencích, kde mu kryla záda tak ochotně a svědomitě, až se začalo spekulovat, že ona společně se svým přítelem Jakubem Michálkem tahá za pirátské nitky v Praze. 

    Michaela Krausová společně s primátorem Zdeňkem Hřibem.

    „Hřib byl oficiálně nemocný, podle neoficiálních zpráv ale začíná být ‚nemocný‘ spíš z náročné vysoké funkce,“ napsal tehdy politický komentátor Petr Holec. A zdroj z magistrátu Expresu potvrzoval, že Hřib nenese dobře nátlak z vedení strany.

    To byly časy, kdy byl Zdeněk Hřib nazýván slabým, ostýchavým a nevýrazným. Od té doby si ve funkci pořádně nabrousil lokty a obklopil se lidmi, kteří z něj udělají velkého politického hráče, jenž si dělá zálusk i na Poslaneckou sněmovnu.

    Scheinherr? Kamarád do deště

    PR poradci primátora Hřiba mají občas hodně bizarní nápady.

    V Praze není moc klíčovějších témat než doprava. Hřibovi předchůdci se o tom mnohokrát přesvědčili. Tunel Blanka, Lítačka nebo Pražský okruh jsou témata, která ukončila politickou kariéru či renomé nejednomu politikovi.

    Zdeněk Hřib na to jde jinak. Dopravu vede Adam Scheinherr (Praha sobě), který je podepsán pod rozhodnutími, jež umí pořádně rozčeřit pražské vody. Stačí si vzpomenout na uzavření Smetanova nábřeží.

    Pokud se věci pohnou správným směrem, ihned se nechává primátor fotit se svým náměstkem, který mu tahá z nohy nejednu třísku. Když musel Hřib přiznat, že jeho sliby o dokončení Trojské lávky nejsou reálné (místo únorového termínu bylo třeba představit prosincové datum), zdálo se, že je pro něj toto téma mrtvé.

    Jakmile Adam Scheinherr přišel se zprávou, že se výstavba pohnula a pokračuje zdárně dál, hned se musel pochlubit i primátor, který rovněž neváhal „fárat“ do děr pro budoucí výstavbu metra D, aby byl s tímto projektem co nejvíce spojován.

    Jak je důležité míti Šimrala

    PR poradci primátora Hřiba mají občas hodně bizarní nápady.

    Vít Šimral (Piráti) je radní s gescí školství, sportu a podpory podnikání. Dlouho mohl být pro někoho nevýrazným členem zastupitelstva, než přišel program na podporu podnikatelů Covid Praha a pochybnosti o jeho legálnosti, které zkoumala také ministerstva a Evropská unie.

    Do hlavního města nakonec přišla pozitivní zpráva, a tak není divu, že to Zdeněk Hřib se svým stranickým kolegou oslavoval jedním oroseným ciderem.

    Pirátům na magistrátu navíc prošla i další podpora podnikatelů, a to konkrétně dvou, kteří mají své restaurace na Smetanově nábřeží, u jehož částečné uzavírky skutečně zaznívaly argumenty, že to pomůže podnikatelům. V tomto případě těm, co na magistrátu nejlépe lobbovali. 

    Nepřítel žen obecně, nebo jen těch neloajálních?

    Zdeněk Hřib s Hanou Třeštíkovou.

    Neurvalý vůči ženám. Tuto definici byste možná u pražského primátora nečekali, ale Zdeněk Hřib si ji vysloužil několikrát. Ať už šlo o hádky s Hanou Kordovou Marvanovou, nebo nedávnou kauzu s Alexandrou Udženija.

    Primátorovi PR poradci ovšem nemohou dopustit, aby jejich chlebodárce vypadal jako nepřítel žen, a tak dostali jasné zadání. Nahradit „pirátku Míšu“ jinou ženou, v jejíž společnosti by se mohl primátor fotografovat a pověst by se mohla napravit.

    Tuto roli plní na facebookovém profilu šéfa pražského magistrátu Hana Třeštíková.

    Odhodlaný nepřítel aut!

    PR poradci primátora Hřiba mají napilno. Jeho sociální sítě musejí jet naplno.

    Pokud se mezi voliči a kroužkovači Zdeňka Hřiba našli také motoristé, asi nejsou příliš šťastní z politiky, kterou teď jejich favorit prosazuje. Uzavírka střídá uzavírku, výstavba komunikací se vleče a do toho primátor opakovaně ukazuje, že by byl možná nejraději, kdyby řidiči zmizeli z hlavního města úplně.

    A jak tohle všechno umně prodat na sociálních sítích? To takhle posadíte primátora na kolo, vyrazíte za ním a snažíte se udělat co nejlepší momentku, protože Zdeněk Hřib přece jezdí na kole, a ne v autě!

    Případně můžete primátorovi dát do ruky koloběžku, aby ukázal, že i tento dopravní prostředek má v Praze budoucnost. Jen nesmíte nechat prázdnou zadní pneumatiku, aby všem nedošlo, že je to celé jedna velká hra.

    PR poradci primátora Hřiba mají občas hodně bizarní nápady.

    Už na nadcházejícím zastupitelstvu se ukáže, zda urputné PR a zaštiťování se kolegy udrží Hřibovi pozici primátora. Pokud nedojde ke „zradě“ ze strany Čižinského a jeho spolustraníků, pořádky na pražském magistrátu se měnit nebudou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:44 čtvrtek 15. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      57
    • Super
      27
    • Cože
      24
    • Haha
      23
    • Sladký
      21
    • Tvl
      21
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...