Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    D11 stála, doprava v Praze kolabovala a Hřib vyjednával slevu v Muzeu vidlí. Děkujeme!

    Zatímco dálnice D11 byla místo plánovaných 16 hodin uzavřena ve směru na Prahu 48 hodin a ve směru na Hradec Králové více než 60 hodin a řidiči trpěli v kolonách a objízdných trasách, Zdeněk Hřib si užíval dovolenou. Primátor, který se k blamáži na frekventované dopravní tepně odmítl vyjádřit, i když Technická správa komunikací je v kompetenci magistrátu, raději vyjednával slevu pro Pražany v Muzeu vidlí.

    Kdo by čekal, že se pražský primátor k situaci na D11 vyjádří, třeba už proto, že Technická správa komunikací (TSK), jež měla práce na starost, spadá pod magistrát, byl by asi dost zklamán. Zdeněk Hřib je s manželkou na dovolené, a i když ji tráví v Česku, odmítl se ke kolapsu na dálnici vyjádřit.

    „Vedení společnosti nechá vypracovat kompletní zprávu, která bude obsahovat jak přípravu demolice, tak samotné demoliční práce a jejich provedení, a kompletní postup povolovacích procesů,“ sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Pro CNN Prima News také uvedla, že pracovníci technických služeb se zdrželi kvůli kabelu vysokého napětí, jejž museli řešit.

    „Nejednalo se o kabel vysokého napětí, jak TSK mylně uvádí. Šlo o historický propojovací kabel o napětí 1 kV (kilovolt), což je hladina nízkého napětí a dnes v současných energetických sítích vůbec nepoužívaná. Kabel v těchto místech byl již před stavbou dálnice před více než 40 lety a při její stavbě byl pravděpodobně z důvodu ulehčení práce uložen a zakryt v mostní konstrukci, místo toho aby byl pod dálnicí. O této změně tehdejší stavbaři dálnice a mostu nikoho neinformovali, proto není zakreslen ani v historických papírových podkladech, ani v digitálních mapách,“ upozornili zástupci Pražské energetiky (PRE) ve svém vyjádření.

    „Když dělníci při demolici mostní konstrukce kabel v 0:18 hodin objevili, informovali poruchovou službu PRE. Četa energetiků vyrazila ihned na místo, zajistila vypnutí kabelu a předala místo dělníkům k demolici. To se stalo v 1:25. Dělníci pracující na demolici hned po příjezdu energetiků řekli, že mezitím budou pracovat na druhé straně mostu. Takže práce kolem tohoto kabelu trvaly maximálně jednu hodinu a dle sdělení pracujících dělníků jim žádné zdržení nepřinesly,“ zdůraznil mluvčí PRE Petr Holubec s tím, že přerušením kabelu nedošlo k přerušení dodávky u napojených odběratelů.

    Místo toho, aby řešil metropoli a problémy, které ji sužují a nevyhýbají se jí ani v létě, věnuje se mnohem „důležitějším“ věcem. A i na dovolené „dře jako kůň“.

    „Tak jsem si myslel, že během dovolené po Česku se ženou vypneme od práce a nebudeme nic řešit. Nakonec jsme tomu neunikli. Část dovolené jsme využili k navázání diplomatických styků s Muzeem vidlí. Díky tomu získávají Pražané do konce prázdnin slevu 50 procent z dobrovolného vstupného!“ informoval Hřib z Muzea vidlí.

    „Dlouhodobě mapuji házení vidlí do problémů a častování označením vidlák mezi politiky, vzpomněl jsem si na rok starou kauzu. V květnu 2020 během zasedání pražského zastupitelstva při vyhrocené výměně názorů nazvala Alexandra Udženija (ODS) primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) vidlákem ze Slavičína (podle jeho rodného města u Zlína),“ zavzpomínal primátor, který je svůj titul náležitě hrdý.

    Pražané jsou na něj pyšní o poznání méně. Nikdo mu neupírá právo na zotavenou, o tom žádná. Jen tak nějak není jasné, co za Zdeňkem Hřibem stojí za skvěle odvedenou práci, snad kromě toho, že se všude fotí a selfpromo má náramně zvládnuté. To ale k vedení hlavního města a řešení problémů, které jej trápí, bohužel nestačí. 

    K tomu, aby se stal modelem, si mohl plácnout s Neckermannem a Quelle a fotit pro ně katalog s oblečením pro muže. Nebo dělat reklamu na Hornbach, když už jsme u těch vidlí...

    „Mimochodem, když jsme zrovna ve víru olympijského dění, návštěvníci si tu mohou vyzkoušet zatím neolympijskou disciplínu: hod vidlemi. Vyzkoušel jsem si a je to vážně super. Navíc člověk nikdy neví, kdy se mu to takový hod vidlemi může hodit, že jo,“ usmívá se z dovolené Zdeněk Hřib.

    Nezbývá než s ním souhlasit!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:24 středa 24. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      113
    • Haha
      17
    • Super
      12
    • Tvl
      10
    • Cože
      7
    • Sladký
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz